News

Barcelona din nou sub TEROARE. Explozii puternice. Zeci de răniți până la ora actuală / VIDEO

Cel puţin 21 de persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, în urma unei explozii produse sâmbătă în incinta unei brutării din Barcelona, au anunţat autorităţile, care au precizat că primele informaţii indică faptul că ar fi vorba de o scurgere de gaz, informează site-ul cotidianului ABC.

Potrivit autorităţilor spaniole, explozia s-ar fi produs, sâmbătă dimineaţa, la un cuptor din incinta unei brutării aflate în zona Marina – Ausias Marc din oraşul Barcelona.

Cele mai multe victime au suferit răni uşoare, doar un rănit fiind în stare gravă, au precizat autorităţile medicale din Barcelona.

loading...

În urma deflagraţiei s-a înălţat o coloană de fum, astfel că serviciile de urgenţă au cerut populaţiei să evite zona.

„Am auzit o explozie puternică și clădirea s-a cutremurat. M-am trezit apoi cu flăcări și fum. Am mers să-l iau pe fiul meu și, când coboram scările, i-am văzut pe pompieri. Au sosit foarte repede”, a povestit Belen Ortega, o femeie care locuiește în clădirea cu pricina.

Reamintim că La 17 august, un tânăr marocan care locuia în Spania a intrat în mulţimea de pe Las Ramblas la volanul unei camionete, omorând 14 oameni şi rănind peste 120. Agresorul şi complicii săi au provocat în total moartea a 16 persoane la Barcelona şi la Cambrils, staţiune situată la 120 km sud de capitala catalană. Cele două atentate au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

loading...
To Top