News

Băsescu, despre Nicușor Dan: Nu a valorificat voturile oamenilor. În politică nu poţi sta închis în baie

Fostul președinte Traian Băsescu spune că nu înţelege de ce Nicuşor Dan a refuzat să fie viceprimar, și consideră că liderul USB „fuge de putere”. Asta în condițiile în care a obţinut un scor de aproximativ 30% în alegerile din Capitală.

„În politică nu poţi să stai închis în baie şi să spui că eu m-am izolat aici şi nu vorbesc cu nimeni. Nu îl înţeleg pe Nicuşor Dan. A obţinut scorul pe care l-a obţinut la Bucureşti şi a refuzat să preia funcţia de viceprimar. Dacă nu vrea cu politicieni, să-i căutăm să se alieze cu generali. Păi cine mai deţine putere? Poţi face opoziţie când ai mai puţine procente, dar el a obţinut 30%. Cu asta nu mai e de joacă. Ai obligaţia să le valorifici”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

loading...

Fostul primar al Capitalei a explicat faptul că Nicuşor Dan ar fi putut negocia să obţină dreptul de a semna autorizaţii de construire sau autorizaţii pentru spaţii verzi, pentru a promova politicile pe care le susţinea în campania electorală şi astfel ar fi pus în practică ce declare. Liderul PMP a arătat că USB nu va putea ajunge a treia forţă politică din România, aşa cum îşi doreşte, pentru că a Nicuşor Dan a demonstrat că „dacă îi dai voturi, fuge de putere”.

Cât despre PMP, Traian Băsescu susține că principalul obiectiv al formațiunii rezultate din fuziunea PMP – Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) nu este de a accede la guvernare după alegerile parlamentare din toamna acestui an, ci de a obține la scrutinul din 2020 30- 35% din voturile electoratului. El admite că ar putea candida în toamnă doar dacă o analiză politică va releva că prezența sa pe liste va aduce un plus de voturi formațiunii politice pe care o conduce.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top