News

Băsescu, plin de durere: Koveși și Coldea, deschideți șampania! Ați reușit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare

Koveși și Coldea, deschideți șampania! Ați reușit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Aşa şi-a început mesajul pe Facebook fostul preşedinte. Acesta a fost postat după ce a aflat că Tribunalul Constanţa a admis contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, astfel că fratele lui nu nu va fi eliberat.

„Ca om care a depășit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu nu a fost eliberat condiționat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Ați considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă și mincinoasă a procurorului DNA în fața unei judecătoare timorate). Fratele meu a devenit una din marile excepții de refuz a punerii condiționate în libertate. În rest, cei mai mulți oameni ca el au fost considerați îndreptați după ce au efectuat o treime din pedeapsă. L-ați ținut în arest preventiv, mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viața. Dar dacă aveți impresia că asta mă înmoaie greșiți fundamental. Ați vrut să mă descurajați , sau să-mi dați o lecție ? Ce greșeală…

loading...

NB – N-am să uit niciodată că cel care m-a anunțat că fratele meu va fi arestat, a fost Coldea și nu Koveși”, a scris Traian Băsescu.

În 6 octombrie, Judecătoria Medgidia a admis cererea lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, de eliberare condiţionată, însă decizia nu a fost definitivă, iar DNA a contestat-o. Condamnat, în luna iunie a acestui an, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a depus o cerere de eliberare condiţionată. Conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată – are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu. În data de 16 iunie Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel a fost definitivă.

foto:pressalert.ro

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top