Bashar Al-Assad trimite un mesaj impresionant după moartea lui Fidel Castro
Externe

Bashar Al-Assad trimite un mesaj impresionant după moartea lui Fidel Castro

Președintele sirian Bashar Al-Assad a declarat sâmbătă că numele lui Fidel Castro, decedat vineri noapte la Havana, la vârsta de 90 de ani, „va rămâne pentru totdeauna în mințile a generații” de oameni, transmite EFE. Bashar Al-Assad mai spune că datorită lui Castro, Cuba s-a transformat într-un far al libertății popoarelor din America Latină.

Într-o telegramă trimisă în Cuba în care își exprimă „sincere condoleanțe” — despre care a informat un comunicat al președinției siriene — Al-Assad a declarat că numele lui Fidel Castro „va rămâne pentru totdeauna în mințile a generații de oameni și a tuturor popoarelor care aspiră la adevărata independență de sub jugul colonialismului și al hegemoniei”.

Bashar Al-Assad a amintit că „țara prietenă Cuba a putut, cu conducerea sa hotărâtă, să facă față celor mai grave sancțiuni și campanii nedrepte la care a fost martoră istoria noastră recentă”. Din acest motiv, a adăugat liderul sirian, această țară „s-a transformat într-un far al libertății popoarelor din America Latină”.

loading...

Telegrama pe care Al-Assad a trimis-o în numele poporului sirian a fost adresată președintelui cubanez Raul Castro, fratele lui Fidel, și liderilor și poporului Cubei. În mesaj, Al-Assad l-a descris pe Fidel Castro drept „marele lider cubanez care a condus lupta poporului și țării sale împotriva imperialismului și hegemoniei decenii la rând într-o manieră eficientă și efectivă, iar hotărârea sa a devenit legendară și a inspirat lideri și popoare din alte părți ale lumii”.

Și Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a transmis un mesaj de consolare lui Raul Castro, preşedintele Cubei, care a anunţat decesul fratelui său şi fostului lider cubanez, Fidel Castro. ”Numele acestui om de stat eminent este pe bună dreptate considerat un simbol al unei întregi ere în istoria lumii. Cuba independentă pe care el şi aliaţii săi au construit-o a devenit un membru influent al comunităţii internaţionale şi a fost un exemplu ce inspiră multe state şi persoane”, a afirmat Vladimir Putin.

„Fidel Castro a fost un prieten adevărat şi loial Rusiei. El a investit personal în instalarea şi dezvoltarea relaţiilor ruso-cubane şi a cooperării apropiate, strategice în toate domeniile. Acest om puternic şi înţelept privea viitorul cu încredere. El a întrupat idealurile înalte ale unui politician, cetăţean şi patriot, cu adevărat dedicat cauzei căreia şi-a dedicat întreaga sa viaţă”, a adăugat acesta. ”Memoria sa va trăi pentru totdeauna în inimile ruşilor”, a mai spus preşedintele rus.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });