Bătaie de joc! Cioloș face schimbări radicale în sănătate cu o Ordonanţă ţinută la SECRET
Externe

Bătaie de joc! Cioloș face schimbări radicale în sănătate cu o Ordonanţă ţinută la SECRET

Guvernul Cioloş va modifica fără nicio dezbatere publică modul în care sunt numiţi managerii de spitale dar şi cum se vor efectua licitaţiile în spitale. Este vorba despre o ordonanţă care până acum a fost ţinută la secret.

loading...

„Avem pe ordinea de zi o ordonanță în care profesionalizăm managementul în spitale cred că cu fondurile pe care le alocăm e important să avem un management profesionist care să asigure o bună gestiune a spitalelor” a afirmat Dacian Cioloș în ședința de guvern de miercuri.

Potrivit ordonanţei, managerii de spitale nu vor mai fi în mod obligatoriu medici primari sau cadre universitare în medicină. Aceasta decizie a stârnit nemulţumirea directorilor. Concret, managerii vor fi obligaţi să se ocupe exclusiv de conducerea instituţiei. Astfel, un şef de spital nu va mai putea opera decât după terminarea programului. Alte prevederi interzic managerilor să facă parte din structurile de conducere, coordonare și control ale oricărui partid politic. De asemenea, se scot la concurs și funcțiile de șefi de secție.

loading...

Toate aceste modificări care dau peste cap sistemul de sănătate au fost ţinute în secret. De asemenea, lipsesc avizele Ministerului Educației și al Academiei Române. Reprezentanţii Ministerul Sănătaţii au susţinut că aceste modificări au fost necesare pentru a aduce reguli mai clare privind numirea managerilor de spitale.

Prof. Mircea Beuran a avut o intervenție telefonică la Antena 3 pentru a comenta acest subiect.

„Nu cunoaștem în întregime această ordonanță de urgență, dar am observat un lucru: ne îndepărtăm de lumea civilizată medicală și nu luăm exemplele care ar putea să ne ajute să ieșim din această continuă degringoladă în care ne găsim. Vedem cadrele didactice medicale care, în întreaga lor activitate, urcă printr-o ierharhie, de la preparator-asistent la profesor, de la rezident la medic primar, iar unii dintre ei chiar ajung academicieni-medici. Lucrul acesta pe care îl fac universitățile de medicină și farmacie, de a pregăti medicii care tratează cele mai complicate afecțiuni… nu mai sunt atât de importante. (…) Nu îmi explic care este graba cu această ordonanță”, a spus profesorul Beuran la emisiunea „Subiectiv” referitor la schimbările propuse în actul normativ care va fi strecurat în secret în ședința de guvern.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });