News

BĂTAIE DE JOC! ȚĂRANII NOȘTRI VÂND KILOGRAMUL de CARTOFI la PREȚUL UNUI CHIBRIT: 25 de BANI!

ASTA CAUTĂ: SĂ DISTRUGĂ ȚĂRANUL ROMÂN! Fermierii din Lungulețu, județul Dâmbovița, sunt disperați! Prețul unui kilogram de cartofi este egal cu prețul unui chibrit, 25 de bani. În timp ce țăranul își plânge în pumni truda și rămâne cu paguba, intermediarii, comercianții vând în piețe cartofii cu 2 lei kilogramul.

Suntem distruși total, caută să distrugă țăranul, să murim de foame. 25 de bani… prețul la un chibrit. Atât este un kg de cartofi. Patru kg de cartofi o țigară. S-a dus câștigul nostru. Muncim pe degeaba. Samsarii te judecă aici. Dacă îi ceri 25 de bani zice să-i dai cu 20 de bani… Ca să mergem în jos. Degeaba. Mai bine îi dăm de pomană, să zică bogdaproste, decât să-i dăm pe 20 de bani, spun cu amărăciune fermierii din Lungulețu.

loading...

Anul acesta, fermierii spun că recolta e bogată, sute de mii de tone de cartofi. Hectarele cultivate cu cartofi par acum un uriaș depozit sub cerul liber. Paradoxal, în loc să o ducă mai bine, fermierul nu-și scoate nici banii investiți în cultură.

Tu bagi într-un hectar 50-60 de milioane de lei și scoți 30 de milioane. Nimic. Suntem zero toți anul ăsta. Nu știu daca mai punem la anul. Noi nu putem să ne ducem în piață de intermediari, de țigani, de toate rasele. Te duci acolo și lași prețul mai jos, nu poți. Vine peste tine, iți taie rotile la mașină și-ți face ce-ți face, au declarat cultivatorii din Lungulețu, pentru Kanal D. 

loading...
To Top