News

Bătălia finală dintre Kovesi și Inspecția judiciară se tranșează CHIAR ACUM

CSM se reuneşte joi în plen, pentru a tranșa disputa dintre DNA şi Inspecţia judiciară. Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie memoriul Laurei Codruţa Kovesi, notele transmise de coordonatorul şi membrii echipei care au făcut controlul la DNA, dar şi punctul de vedere al conducerii Inspecţiei judiciare, potrivit Antena 3.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a reclamat că, atât ea, cât și procurori cu funcții de conducere din instituția pe care o conduce, au dorit să fie audiați de inspectorii Inspecției judiciare, însă au fost refuzați.

 

În sesizarea depusă în urmă cu câteva zile la CSM, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, spune că este foarte supărată, pentru că le-a cerut în mod expres celor de la Inspecția judiciară, care au venit să facă controlul acolo, să fie audiată.

În acest fel, se dorea ca DNA să poată să-și susțină punctul de vedere vizavi de procurorii care au plecat din instituție.

loading...

La controlul făcut de Inspecția judiciară, au fost analizate și dosarele în lucru care au aparținut procurorilor care au plecat din Direcția Națională Anticorupție.

Prin urmare, Kovesi s-a supărat că nici ea, nici procurorul Marius Iacob nu au putut să-și susțină punctul de vedere referitor și la plecarea acestor procurori, condițiile în care aceștia au plecat din DNA și dosarele în lucru pe care le-au lăsat în această instituție.

Tot joi va fi analizată şi nota transmisă de inspectorul Elena Rădescu, coordonatorul echipei care a făcut controlul la DNA, în care acuza, potrivit unor informaţii apărute în presă, o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate iar pe două colege – de lipsă de tact. De asemenea, vor fi analizate o notă transmisă de ea şi alte două colege din echipa de control care îi susţin punctul de vedere şi una, de ceilalţi membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

Inspecția Judiciară a finalizat pe 25 august controlul la DNA, cerut de Tudorel Toader, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit unor surse, săptămâna aceasta urmează ca raportul să ajungă la DNA pentru obiecțiuni și apoi să meargă la CSM.

loading...
To Top