News

Benzinarii nu își vor mai face de cap. Anunțul ferm făcut de Tudose poate să fie luat ca AVERTISMENT

Premierul Mihai Tudose a anuntat, duminica seara, ca Guvernul lucreaza la Legea redeventelor si ca vor fi operate modificari ale acestora incepand cu 1 ianuarie 2018, el aratand ca majorarile vor fi in acord cu comportamentul „la pompa” al operatorilor economici, dupa cresterea accizei.

Tudose a precizat, la Antena 3, ca in mod cert va fi operata o majorare a accizei la carburanti, dar ca inca nu s-a stabilit nici cu cat se va majora, nici de cand, si ca in acest moment se fac simulari in acest sens. El a precizat ca operatorii economici care s-au gandit sa faca profit de pe urma scoaterii accizei s-au „inselat” si a subliniat ca, dupa reintroducerea acesteia, trebuie sa nu majoreze preturile la pompa, ramanand astfel in aceeasi „paradigma”.

„Dar ceea ce este real este ca ea a fost scoasa, nu a scazut pretul la pompa nici cu un ban, si daca atunci cineva a crezut ca noi am scos acciza  ca sa faca profit niste firme, s-a inselat. Atunci incercam sa o bagam la loc si sa vedem daca firmele vor intelege ca trebuie sa ramana in aceeasi paradigma in care au jucat atunci cand ea a fost scoasa”, a spus Tudose.

loading...

El a spus ca Guvernul are la indemana instrumentul majorarii redeventelor, in cazul in care operatorii economici vor majora pretul la pompa ca urmare a cresterii sau reintroducerii accizei.

„Mai avem si alte instrumente la indemana pentru firme. (…) Daca domniile lor vor incerca sa faca acest lucru…stiti, noi inca lucram la Legea redeventelor. In mod cert va trebui sa modificam redeventele, incepand cu 1 ianuarie 2018″, a spus Tudose.

Intrebat daca vor fi cresteri substantiale de redevente, premierul a raspuns: „Sa vedem cum se comporta. Depinde de comportamentul la pompa„.

loading...
To Top