Berbeceanu, comisarul care învinge "sistemul". A fost achitat!
Life

Berbeceanu, comisarul care învinge “sistemul”. A fost achitat!

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus joi achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-șef al BCCO Alba Iulia, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

În schimb, Ioan Mureșan (fost procuror șef al DIICOT Alba) și Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeași structură) au fost condamnați la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceștia sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu.

De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

loading...

În același dosar, Gheorghe Rusu, acționar la SC Uranus Junior 2003 SRL, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, în vreme ce soția sa, Anca Rusu, a fost achitată.

Soluții de achitare au primit și Ion Vasile Urs și Mihai Adrian Mihalache, ambii acuzați de mărturie mincinoasă.

Instanța a mai dispus ca Ioan Mureșan, Alin Mirel Muntean și Nicolaie Ioan Cean să plătească 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferențe salariale și 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către Traian Berbeceanu, la care se adaugă 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare în timpul procesului și 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

În același timp, Gheorghe Rusu a fost obligat să achite 95.821 lei și să plătească obligații fiscale accesorii către Agenția Națională de Administrare Fiscală cu titlu de daune materiale.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });