Bogdan Chirieac, doar vorbe de laudă despre conferința Iohannis – Trump
News

Bogdan Chirieac, doar vorbe de laudă despre conferința Iohannis – Trump

Bogdan Chirieac, prezent la Washington la întâlnirea istorică dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, a făcut o analiză a întregului eveniment.

Potrivit DC News, Chirieac apreciază discursul lui Donald Trump ca fiind unul dintre cele mai laudative al unui șef de stat străin la adresa țării noastre, iar mesajul SUA este unul clar: susținere necondiționată pentru România.

„Eu nu am auzit un președinte american să fie atât de laudativ la adresa României. Acum în 2017, la Washington președintele Trump chiar în fața unor întrebări puse de către ziariști români la modul că ‘spriijiniți lupta împotriva corupției în România’ , președintele Trump afirmă că ‘sprijinim România’. Alt jurnalist spune ‘da, dar nu vă deranjează? Investitorii americani nu sunt deranjați de corupția din România?’ La care președintele Trump spune „investitorii americani vin în România și iubesc România pentru că sunteți pro americani”.

Deci nici măcar acolo, la întrebări dure, directe care ar fi trebuit să-l facă pe președinte să reproșeze ceva țării, establishmnentului, oamenilor politici, cum se întâmplă, noi suntem mult mai critici decât a fost de la începutul discursului și până la sfârșit președintele Trump. Mi se pare incredibil acest lucru,” spus Bogdan Chirieac.

loading...

Analistul a observat insistența cu care Donald Trump vorbea laudativ la adresa României chiar în ciuda unor întrebări nu prea prietenoase ale jurnaliștilor români.

Totodată, el a apreciat că președintele Klaus Iohannis a reprezentat foarte bine România la această întrunire foarte importantă, iar concluzia este că Statele Unite au transmis un mesaj clar, de susținere necondiționată pentru țara noastră.

„Eu cred că România a fost bine reprezentată de președintele Klaus Iohannis: și ca statură și ca prezență, și ca limbă engleză corect vorbită și ca discurs, nici o clipă plictisitor, nici o clipă îndelung. Ați văzut cum sunt intervențiile aici, extrem de dure. Eu cred că președintele Iohannis a reprezentat foarte bine România în această vizită.

Statele Unite susțin necondiționat România. Donald Trump nu a pus nicio condiție. A spus foarte clar că sprijină România, sprijină președintele României. Dacă România își va face rău, o va face singură, acest lucru se datorează politicenilor români, nu ambasadei americane. Este susținere necondiționată. Între aliați până la urmă, este un lucru normal,” a încheiat Chirieac.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });