News

Bogdan Chirieac, EXPLOZIE DE NERVI la adresa polițiștilor care au târât pe jos un medic

Analistul Bogdan Chirieac a avut o reacție dură la adresa oamenilor legii după ce directorul maternității Giulești a fost târât pe jos de poliţişti, pentru că a refuzat să-i însoţească la maşină. Profesorul Ciprian Cristescu se afla cu soţia în maşină când au fost opriți de o echipă de poliţişti. Doamna, care se afla la volan, a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. Poliţiştii i-au cerut şi medicului Cristescu să se legitimeze şi de aici a început un întreg scandal.

”Omul ăsta era beat la el în maşină şi l-a luat miliția pe sus că era un milițian nervos. Cazul Boureanu face prozeliți în momentul ăsta. Aici suntem. Ce drept avea să îl legitimeze că era în mașina lui iar soția care era șoferul avea 0 alcoolemie? L-a luat și l-a târât apoi l-a călcat în picioare. Ce e asta pentru numele lui Dumnezeu.

Imaginea României de astăzi este imaginea soției lui Boureanu. Înconjurată de opt polițiști și strigând: Ajutor! Asta când îl călcau în pușcărie pe Boureanu și instanța l-a săturat de pușcărie tot pe el. Și el era beat și era pe locul din dreapta.

Dacă pot să-l înjur pe Grindeanu sau Tudose la mine acasă sau la mine în birou că au zis ca e democrație, la mine în mașină pot să înjur și un polițist? Nu se poate ca te smintește în bătaie și te aruncă în pușcărie” a spus revoltat Bogdan Chirieac.

loading...

Ofiţerul şef de schimb căruia poliţiştii i-au raportat incidentul cu medicul Adrian Cristescu nu a raportat superiorilor şi nici nu a sesizat parchetul, motiv pentru care e cercetat disciplinar, arată primele rezultate ale controlului dispus de IGPR la Poliţia Capitalei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că „lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public”, referindu-se la cazul medicului de la Maternitatea Giulești târât de polițiști pe stradă pentru că ar fi refuzat să se legitimize.

ntr-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa MAI spune, referitor la cazul medicului bucureştean de la Maternitatea Giuleşti bruscat de poliţişti, că „lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public”, motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la Inspectoratul General al Poliției Române. Carmen Dan precizează că acea campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii cerută imediat după cazul Boureanu trebuie începută cât mai curând.

„Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. Această campanie trebuie începută cât mai curând!”, scrie ministrul de Interne.

 

loading...
To Top