Bomba dimineții. Nistorescu, anunț TULBURĂTOR pentru Dragnea
News

Bomba dimineții. Nistorescu, anunț TULBURĂTOR pentru Dragnea

Jurnalistul Cornel Nistorescu face în Cotidianul o analiză a situației actuale din PSD. El notează că refuzul doamnelor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb de a demisiona încurcă şi mai mult lucrurile. În plus, acesta scrie că pe piață este lansat zvonul că liderul PSD nu prinde sfârșitul anului în libertate.

loading...

”Mi se pare un important semn de solidarizare a PSD-ului. Adică oastea PSD, destul de frămîntată, de ameninţată sau de momită, pare a se fi strîns în jurul lui Liviu Dragnea, hotărîtă să nu cedeze.

De ce? S-au prins şi pesediştii anti-Dragnea că toate tunurile adversarilor şi ale Binomului sunt concentrate pe preşedintele lor. Nu-i exclus să fi aflat şi ei detalii. Aşa cum am dat noi peste zvonul că Dragnea va fi arestat pînă la sfîrşitul anului, la fel şi poporul pesedist va fi aflat şi el, de pe alte surse. Şi atunci, ce să facă? Se apără! Faptul acesta mi se pare normal. Aşa procedează orice grupare de fiinţe vii în momentul în care simte o agresiune. De la viespi la cîini, de la lupi la mistreţi, toate fiinţele intră într-un bîzîit de alarmă, semn că s-a declanşat starea de apărare.

Adevărul este că operaţiunea DNA şi a celor care o susţin era mult prea vizibilă şi alarmantă, din chiar momentul în care au început să curgă reportajele liru-liru despre petrecerile în Brazilia (toţi europenii se duc în Brazilia la chefuri şi la femei) şi despre proprietăţile în legătură cu care aşteptăm o probă, aşa cum aşteptăm leacul cancerului. Atunci mi s-a părut că s-a declanşat corala „Jos Dragnea“, parte din aceeaşi lucrare cu Ordonanţa 13, cu Belina şi cu toate celelalte.

loading...

Dragnea, primitiv, arogant, înconjurat de mediocri şi de fomişti din PSD, seamănă cu mistreţul vînat de braconieri. Nu poţi să ţii cu nici o parte. Dar asta nu ne împiedică să ne întrebăm: de ce trebuie Liviu Dragnea vînat neapărat? Mă tem că la baza acestui război nu se află visele de curăţenie şi anticorupţie, ci cu totul altceva. Furia tuturor instituţiilor controlate de Klaus Iohannis şi de alţii mai tari sau mai slabi decît el ar putea veni de la procentul de 2% din PIB, promis de preşedintele României în timpul discuţiilor sale de la Casa Albă.

Aceleaşi 4,2 miliarde de dolari par a fi fost subiectul scandalului care a dus la demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, cel care a semnat în mare grabă contractual de achiziţie a rachetelor Patriot şi care contract ar avea o clauză de extensie pe încă 10 ani şi pînă la 50 de miliarde de dolari. Adrian Ţuţuianu ar fi semnat repede, pentru a le arăta americanilor marele său devotament, şi a căzut într-o capcană care i-a adus sfîrşitul politic şi despre care vom scrie o poveste în zilele următoare.

Cert este că interesul preşedintelui şi al americanilor pentru cine gestionează aplicarea contractului cu SUA privind dotarea cu armament a României stîrneşte nenumărate presiuni, interese, spaime şi provoacă tot atîtea sforăreli. (…)

Sigur, PSD-ul nu este nici partener şi nici interlocutor pentru SUA. Geaba s-a dus Liviu Dragnea să se arate lui Donald Trump în timpul unui prînz. Ai săi au cotizat la puşculiţa pentru campania electorală americană (direct sau indirect), dar nimic mai mult.

Liviu Dragnea şi PSD-ul nu vor fi niciodată intermediari şi interlocutori. La republicani, toate uşile le sunt închise pentru încă o jumătate de secol. Iar controlul PSD asupra Ministerului Apărării Naţionale încurcă toate socotelile. De aici pare să decurgă o parte din energia mobilizată pentru toată această orchestrare de forţe implicate în dărîmarea lui Liviu Dragnea şi, implicit, a guvernului PSD”, scrie printre altele Nistorescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });