News

Boureanu vrea să fie liber: Eram un BEŢIV, cetăţean român, pe scaunul din dreapta!

Cristian Boureanu s-a prezentat vineri în faţa magistraţilor ca să încerce să scape de arestul preventiv. Fostul parlamentar a cerut să fie arestat la domiciliu sau să fie judecat sub control judiciar. În sală, Boureanu a spus că era un cetăţean român beat, care se afla pe scaunul din dreapta şi nu a conştientizat ce s-a întâmplat. Polţiştul e cel care l-ar fi provocat, mai susţine fostul deputat.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi-a motivat decizia de eliberare din arest şi cercetare sub control judiciar a fostului deputat Cristian Boureanu, acuzat de ultraj după ce a lovit un poliţist, şi arată că acesta a stat suficient încarcerat, este o persoană instruită şi a luat act de angajamentul acestuia că nu va da declaraţii în presă şi că acceptă că nu este exclus să-l fi „atins” pe poliţist cu genunchiul. Magistraţii mai spun că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil.

loading...

Judecătorul a considerat că durata arestului preventiv, de la data de 10 iunie şi până în 19 iulie, este „rezonabilă şi suficientă”, iar dacă ar aprecia altfel măsura arestării preventive, menţinută, „nu ar mai întruni caracterul proporţional cerut de legiuitor pentru legalitatea celei mai grele măsuri preventive”.

În acelaşi timp, magistratul a avut în vedere că fostul parlamentar „se află la primul contact cu legea penală, având o conduită bună anterior săvârşirii infracţiunilor reţinute în sarcina sa, cum rezultă din fişa de cazier judiciar ataşată la dosar” şi este o persoană „instruită şi perfect integrată în societate şi singurul întreţinător al unei minore.

Judecătorul mai arată că între timp Boureanu şi-a schimbat atitudinea sfidătoare faţă de poliţişti. “Având în vedere discursul inculpatului Boureanu Cristian Alexandru de la termenul de judecată din data de 19.07.2017, judecătorul de cameră preliminară reţine că acesta şi-a schimbat atitudinea sfidătoare pe care a avut-o la adresa organelor de urmărire penală, înţelegând într-o oarecare măsură consecinţele faptelor săvârşite. În atare condiţii, judecătorul de camera preliminară observă o schimbare în comportamentul inculpatului, acesta înţelegând necesitatea respectării tuturor normelor de drept, inclusiv a celor destinate să asigure buna desfăşurare a procesului penal”, se mai arată în document.

loading...
To Top