Celebritati

Bush, dans penibil la ceremonia pentru polițiștii uciși în SUA

Președintele american, Barack Obama, a fost marți la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist și pentru a încerca să unească o țară zguduită de violențele izbucnite în urmă cu o săptămână pe fondul unor tensiuni rasiale.

La ceremonie a participat și fostul președinte, George W. Bush care așa cum a obișnuit pe toată lumea este omul gafelor. În loc să fie temperat, acesta aproape a început să danseze într-un moment extrem de sensibil.

loading...

Trecând pe lângă momentul penibil, Micah Johnson, ex-combatant afroamerican în vârstă de 25 de ani, care a fost în misiune în Afganistan, a afirmat că voia să omoare polițiști albi ca răspuns la uciderea a doi afroamericani în aceeași săptămână cu focuri de armă de către forțele de ordine în Louisiana și Minnesota. Înregistrări video realizate de amatori, difuzate pe rețelele sociale, au șocat o întreagă țară.

La începutul ceremoniei, desfășurată la Meyerson Symphony Center, în centrul orașului, primarul Dallasului, democratul Mike Rawlings, a făcut apel de a nu se ceda panicii sau unei viziuni fataliste a societății americane. ”Durerea Dallasului este durerea întregii țări”, a afirmat el, lansând un apel la unitate, ”unitate între poliție și cetățeni, unitate între responsabilii politici”.

”Este ocazia de a construi un nou model pentru comunitatea noastră, pentru orașul nostru, pentru țara noastră”, a afirmat Rawlings.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top