News

Camelia Bogdan, LOVITURĂ de imagine. TUPEU inimaginabil. Ce vrea să înființeze. Noaptea minții

Tupeu inimaginabil. Când credeam că le-am văzut pe toate se pare că realitatea ne joacă feste. Potrivit epochtimes-romania.com cunoscută drept cea care l-a trimis după gratii pe Dan Voiculescu, fosta judecătoare Camelia Bogdan nu vrea nici mai mult, nici mai puțin decât să înfiinţeze un corp al investigatorilor care să dea de urma averilor ascunse de marii corupţi, averi care rămân nerecuperate în timp ce infractorii ies de după gratii tot bogaţi. Câtă grijă, nu? Mai ales de la o fostă judecătoare EXCLUSĂ din magistratură.

”Mi-aş dori să înfiinţăm şi analizez posibilitatea înfiinţării unei instituţii a investigatorilor financiari, ca profesie indepedentă, mi-aş dori să fie acreditaţi la standarde internaţionale şi să existe posibilitatea să fie utilizaţi în cazul proceselor penale, ca experţi acreditaţi pentru procurori sau pentru judecători, cu misiunea de a identifica în mod efectiv produsul infracţiunii în vedera pronunţării unui ordin de confiscare,

dar şi să desfăşoare această acţiune de recuperare a produsului infracţiunii cu titlu independent şi o să analizez în ce măsură e necesară o modificare a legislaţiei pentru ca şi la noi, ca şi în alte ţări (…) să favorizăm mecanismele civile, să ne intereseze doar aducerea banilor la buget şi, dacă se poate stabili conform unui standard mai ridicat dovada cine anume a săvârşit actele, ar trebui să fie mulţumitor, dacă nu măcar banii sifonaţi, care se află în offshore-uri să fie aduşi la bugetul de stat”, a declarat Camelia Bogdan, în cadrul unui dialog cu membrii grupului Rezistenţa.

Întrebată de reporterul Epoch Times când crede că va fi înfiinţat acest corp al investigatorilor independenţi, Camelia Bogdan a lăsat să se înţeleagă că acest lucru s-ar putea întâmpla curând:

loading...

„Chiar avem o întâlnire cu membri ai societăţii civile joi ca să semnăm un act constitutiv. Eu, în această etapă, fiind suspendată din magistratură, pot să fiu preşedinte şi îmi doresc să acredităm această profesie deoarece este necesară, lipseşte cu desăvârşire din cadrul profesiilor din România.

Lipseşte deoarece nu că nu am fi obligaţi ca în calitate de procurori, de judecători, de ofiţeri de anchetă, să ne ocupăm în mod efectiv de identificarea produsului infracţiunii, de luarea unor măsuri de sechestru, de confiscare, suntem chiar obligaţi, dar în practică nu se întâmplă. Şi trebuie să venim să corectăm deficitele care se întâmplă în practică, repet, nu pentru că nu avem legi, ci pentru că nu le aplicăm”, a susţinut fosta judecătoare.

Despre cine vorbim?

Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia Consiliului Superior al Magistraturii vine in urma unei sesizari depuse de Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, si Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului, care a acuzat-o pe Camelia Bogdan ca, in vara anului 2014, in timpul procesului ICA, judecatoarea „a petrecut un sejur de doua saptamani la Poiana Brasov, in cadrul unui program finantat de Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosarul lui Voiculescu. Mai mult, judecatoarea Bogdan a si primit 10.000 lei de la respectiva parte”. 

Grupul de Investigatii Politice a invocat CV-ul judecatoarei, in care se arata ca, in perioada 21 iulie – 2 august 2014, a participat, la Poiana Brasov, ca lector in cadrul programului „Aplicarea viitoarei politici agricole comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene”, in cadrul proiectului UMP CESAR „Furnizarea serviciilor de consultanta pentru organizarea cursurilor de instruire a personalului APIA”.

De asemenea, in declaratia de avere completata in iunie 2015, se mentiona ca judecatoarea Camelia Bogdan a primit aproximativ 10.000 de lei de la SC FDI Consult, pentru „sesiune de training pentru 260 de persoane din cadrul APIA: Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale UE”.

loading...
To Top