News

Cartianu a luat FOC. Acuze INCREDIBILE la adresa premierului

Jurnalistul Grigore Cartianu a lansat acuzații incredibile la adresa premierului Mihai Tudose. Toate acestea au legătură cu Rusia. Cartianu consideră că Tudose sfidează Uniunea Europeană și face jocul rușilor. Cu toate acestea, în lipsa dovezilor sunt doar vorbe goale.

”Se vede trădarea! Premierul Tudose joacă pe față cu rușii, sfidând Uniunea Europeană, interesele României și ale Republicii Moldova! În cazul adoptării de către Parlamentul de la Chișinău a sistemului electoral mixt, Tudose vorbește aceeași limbă cu moscovitul Dodon, girând rusificarea Basarabiei și alunecarea ei spre despotism.

loading...

* MIHAI TUDOSE (premierul României): „Schimbarea acestui sistem este un drept al Parlamentului. Este schimbarea unui sistem democratic cu un alt sistem democratic, sunt multe ţări în lume care au acest sistem electiv, deci nu este nimic ieşit din comun. Ceea ce este ieşit din comun este distorsionarea realităţii de către cei «neprieteni», care au ajuns cu mesajul la Bruxelles întors complet. Guvernul de la Chişinău va trebui să fie mai atent şi să explice de ce se întâmplă aceste lucruri”.

* MAIA SANDU (finalistă prezidențială în Republica Moldova): „Am aflat cu regret că, în timp ce noi protestam împotriva abuzurilor unei guvernări care vrea să ne ducă pe calea dictaturii, premierul Tudose a încurajat public adoptarea unui sistem electoral care va favoriza forțele pro-Kremlin la următoarele alegeri și care înseamnă sfârșitul democrației în Republica Moldova. O lege criticată de instituțiile europene, care introduce un sistem electoral ce a eșuat în România, Georgia și Ucraina, nu poate fi potrivită pentru Republica Moldova. De aceea, am aprecia ca pe viitor reprezentanţii Guvernului României să fie mai atenţi la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, să nu se lase dezinformaţi de forţe care promovează valori total opuse celor promovate de România în regiune”.

* UNIUNEA EUROPEANĂ a cerut Moldovei, inclusiv prin Comisia de la Veneția, să nu introducă sistemul electoral mixt. Parlamentul European a votat pe 4 iulie un ajutor de 100 milioane de euro, esențial pentru Moldova, dar l-a conditionat de respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția. Parlamentul Moldovei a sfidat Europa, votând exact pe dos”, a scris Cartianu pe Facebook.

loading...
To Top