Creepy

Câți oameni a ars pe rug prima regină a Angliei

Regina Maria I a Angliei şi Irlandei este cunoscută mai mult sub porecla de „Bloody Mary”. Mary nu trebuia să ajungă regină, iar tatăl ei, Henry al VIII-lea, a încercat din răsputeri să facă în aşa fel încât tronul să nu-i revină ei.

hitler

loading...

Domnia lui Mary Tudor a fost esenţială pentru viitorul monarhiei engleze. Ea a făcut posibil ca femeile să poate conduce ca regii, cu aceleaşi privilegii, şi a pus bazele unei autorităâi regale indiferente la sex. Ea şi-a ales un soţ nefamiliariza cu disputele şi intrigile politice din Anglia, iar puterile lui au fost atent limitate de legislaţie şi de tratatul de căsătorie. Alianţa nu a fost însă privită cu ochi bun de populaţie, iar regina s-a confruntat chiar şi cu o revoltă din acest motiv.

leopod

Domnia lui Mary (1553-1558) este cel mai bine cunoscută pentru arderea celor aproape 300 de protestanţi, bărbaţi, femei şi copii. Acest fapt nu trebuie şi nici nu poate fi exclus din analizarea guvernării sale, dar el trebuie privit în contextul mai larg al policii sale religioase şi al climatului religios dificil ce data din vremea tatălui ei. Restaurarea catolicismului nu a fost un act nepotrivit sau unul de întoarcere la trecut.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top