News

Câți români calcă pragul DNA în fiecare lună / Topul turnătorilor

IN CURSUL LUNII IULIE DNA A FĂCUT O ACHIZIȚIE PUBLICĂ INTERESANTĂ: SERVICII DE CURĂȚENIE PENTRU TOATE SERVICIILE ŞI BIROURILE TERITORIALE, PENTRU CARE INSTITUŢIA CONDUSĂ DE LAURA CODRUŢA KOVESI VA CHELTUI ÎN URMĂTOARELE 24 DE LUNI SUMA DE 1.530.384 LEI, FĂRĂ TVA (1.821156,96 LEI CU TVA).

ANUNȚUL PRIVIND ACHIZIŢIA DNA, PUBLICAT PE SEAP ÎN 1 APRILIE 2017, SCOATE LA IVEALĂ – PE LÂNGĂ SUMELE PLĂTITE PENTRU CURĂŢENIE UNOR SOCIETĂȚI COMERCIALE SAU PERSOANE FIZICE AUTORIZATE – DATE NECUNOSCUTE PÂNĂ ACUM PUBLICULUI LARG: NUMĂRUL DE MEDIU DE ANGAJAŢI  AI DNA DIN TERITORIU, PRECUM ŞI NUMĂRUL MEDIU DE PERSOANE FIZICE CARE CALCĂ ÎN FIECARE LUNĂ PRAGUL SERVICIILOR ȘI BIROURILOR TERITORIALE ALE DNA (N.N. – EXCEPŢIE FĂCÂND SEDIUL CENTRAL AL INSTITUŢIEI CONDUSĂ DE KOVESI).

Fresh News 24 care a dezvăluit acest fapt noteaza ca potrivit datelor oficiale bifate de DNA în caietul de sarcini aferent achiziției publice de servicii de curățenie, în cele 13 sedii teritoriale ale DNA există, cumulat, un număr mediu de 268 de angajaţi. Acelaşi document scoate la iveală că în structurile teritoriale ale DNA se perindă în fiecare lună un număr mediu de 3.180 de persoane, ceea ce înseamnă o medie zilnică de circa 145 de vizitatori.

Structura teritorială cu cel mai mare număr mediu lunar de vizitatori este de departe DNA Galaţi, cu 800 de persoane (adică 36 persoane/ zi, considerând că o lună are 22 de zile lucrătoare).

loading...

Pe locul second se clasează DNA Iaşi, cu o medie de 420 de vizitatori/lună, iar pe locul al treilea se situează, la egalitate, DNA Alba şi DNA Braşov, cu o medie de 350 de vizitatori/lună.

La DNA Ploieşti, unde a activat “celebrul” procuror Portocală, protejatul Laurei Codruţa Kovesi, există un număr mediu de 22 de angajaţi, în vreme ce numărul mediu lunar de vizitatori este de 220 de persoane.

In mod surprinzător, conform datelor oficiale, DNA Piteşti, care are un număr mediu de 23 de angajaţi, este „călcată” în fiecare lună de un număr mediu de …. 0 (zero) vizitatori (!). La polul opus, este DNA Baia Mare: cu o medie de 4 angajaţi, instituţia are lunar o medie de 100 de vizitatori.

Raportat la numărul mediu de angajaţi, structura cu personalul cel mai numeros este DNA Alba, cu 30 de persoane.

loading...
To Top