News

Cazanciuc: Unii membri ai CSM, spre exemplu, par uneori preocupați de …

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a afirmat, luni, că proiectul de modificare a legilor Justiției trebuie dezbătut în Parlament cu gândul la soluții pe termen lung și nu neapărat la rezolvări pe termen scurt la anumite probleme, pe care el le-a catalogat ca fiind „reale, semnalate în mod constant în ultimul timp”.

Cazanciuc a mai spus că lista mare de semnături împotriva modificării legilor Justiției este o consecință a lipsei de dialog între cei implicați în acest sistem și că unii membrii CSM par uneori preocupați de propria imagine.

loading...

„Lista mare de semnături este o consecință a lipsei de dialog real între cei implicați în acest sistem. Unii membri ai CSM, spre exemplu, par uneori preocupați de propria imagine — CSM-ul nu e un sindicat în care avem lideri preocupați de propria imagine, CSM-ul este o structură care să apere independența sistemului, adică drepturile fundamentale (…) ministrul trebuie să aibă dialog cu magistrații, nu trebuie să cantonăm această discuție doar în zona penală, pentru că să nu uităm că în momentul de față 90% din cauze sunt de natură civilă”, spus Robert Cazanciuc la Antena 3.

Fostul ministru al Justiției a subliniat că discuțiile despre modificarea legilor Justiție au pornit din 2014-2015 pentru că este nevoie de schimbare. „După 10 ani de zile era clar că este nevoie de o schimbare. Au venit foarte multe propuneri din sistemul judiciar, au venit propuneri de la minister, au venit propuneri de la profesioniști și avem în programul de guvernare un capitol pe Justiție și până la urmă acest pachet de legi trebuie să răspundă unor nevoi de soluții concrete care să producă efecte atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, or acest lucru nu se poate face decât prin dezbatere așezată cu cei implicați și cei chemați să aplice ulterior această lege”, a evidențiat senatorul PSD.

loading...
To Top