News

Cazul Dragnea / Ciutacu: Ziaristul brazilian e un BOU

Jurnalistul Victor Ciutacu transmite un mesaj în Brazilia despre presupusele infracțiuni de care presa îl acuză pe președintele PSD, Liviu Dragnea. 

”Dacă vreunul dintre foștii mei colegi de la Antena 3 citește asta și în măsura în care intră în contact cu ziaristul brazilian care lucrează pentru RISE Project, îl rog politicos să-i transmită că am zis eu că e un bou.

A controla prin interpuși o companie și fluxurile ei financiare, fie și transoceanice, nu e spălare de bani. Și nu e nevoie să faci Harvardul pentru asta, ci să dai search pe google. Altfel, meciul A3 – Daddy cool e spumos și merită urmărit…” a scris jurnalistul Victor Ciutacu pe Facebook.

Dezvăluiri ale jurnalistului brazilian care anchetează legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la emisiunea Sinteza zilei, că şeful PSD ar deţine afaceri prin intermediari, iar Ministerul Public din Brazilia a început deja o anchetă pentru a afla de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietăţile de pe o plajă renumită din ţara sud-americană.

loading...

”Ce face Liviu Dragnea este să se folosească de toata infrastructura, de românii și brazilienii care sunt aici adminstrându-i afacerile. Mai exact, asta înseamnă spălare de bani. Spălarea de bani este când o persoană are proprietățile pe numele unor interpuși”, a spus Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De altfel, afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat președintele PSD au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului. ”Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietățile pe plaja din Cumbucu este o investigație a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietățile din Brazilia. (…)

Știu doar că în Brazilia este o investigație oficială și că Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliștilor care am făcut această investigație”, mai susține Lumi Zunica, jurnalist Record TV. De legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia s-au interesat și procurorii români. ”Știm că Parchetul din România a cerut informații de la Parchetul din Brazilia. Nu știm dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informațiile prin ambasadă sau prin intermediul unui acord internațional de colaborare”, a precizat jurnalistul Lumi Zunica.

 

loading...
To Top