News

Cazul Dragnea / Procurorii sud-american suspectează o posibilă spălare de bani și au început o anchetă

Dezvăluiri ale jurnalistului brazilian care anchetează legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la emisiunea Sinteza zilei, că şeful PSD ar deţine afaceri prin intermediari, iar Ministerul Public din Brazilia a început deja o anchetă pentru a afla de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietăţile de pe o plajă renumită din ţara sud-americană.

 ”Ce face Liviu Dragnea este să se folosească de toata infrastructura, de românii și brazilienii care sunt aici adminstrându-i afacerile. Mai exact, asta înseamnă spălare de bani. Spălarea de bani este când o persoană are proprietățile pe numele unor interpuși”, a spus Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De altfel, afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat președintele PSD au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietățile pe plaja din Cumbucu este o investigație a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietățile din Brazilia. (…) 

loading...

Știu doar că în Brazilia este o investigație oficială și că Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliștilor care am făcut această investigație”, mai susține Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia s-au interesat și procurorii români.

Știm că Parchetul din România a cerut informații de la Parchetul din Brazilia. Nu știm dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informațiile prin ambasadă sau prin intermediul unui acord internațional de colaborare”, a precizat jurnalistul Lumi Zunica.

loading...
To Top