Cazul sclavilor din Argeș a făcut înconjurul Planetei. Presa internațională relatează pe larg
News

Cazul sclavilor din Argeș a făcut înconjurul Planetei. Presa internațională relatează pe larg

Zeci de publicații, dar și posturi de televiziune internaționale au relatat pe larg cazul sclavilor din Argeș. Din păcate, România a ajuns iar în presa străină cu un fapt negativ. Publicațiile mari din Spania, Italia, Cehia, Germania, Marea Britanie, SUA au descris modul în care zeci de copii, femei și bărbați au fost salvați din mâinile unei grupări care-i ținea în sclavie. Oamenii dormeau sub cerul liber sau legaţi cu lanţuri în grajd, ca animalele. Bătuți cu biciul și înfometați.

ABC News, Fox News, Washington Post, Spiegel, doar câteva publicații care au acordat spații largi pentru a relata acest caz de neimaginat în 2016. Procurorul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a povestit, că este un caz fără precedent.

loading...

„Absolut întâmplător am aflat de această situație. O singură victimă se pare că a fost traficată, debutând în 2007 sau 2008. Această victimă avea un handicap psihic major și nu se putea exprima. Se pare că aceasta a decedat în 2015, în pădure, în timp ce exploata material lemnos. După acest deces, se pare că traficanții au eliberat o altă persoană cu handicap grav, care ulterior a fost depistată în Mioveni de Poliție, pentru că era căutată, era dată în urmărire generală. Aceasta a relatatat și că a fost răpită, moment în care polițistul de caz a sesizat DIICOT și s-a făcut preluarea dosarului. Acest lucru s-a întâmplat în februarie 2016.”

Întrebat de ce a durat atât de mult această operațiune, Horodniceanu a explicat că s-au urmărit cu atenție o serie de pași. “Localitatea respectivă este preponderent locuită de etnia romă, se află undeva la marginea pădurii, este practic imposibil de intrat în zona respectivă fără să fim observați. Dar, prin metode pe care nu le pot dezvălui acum, s-a pătruns inclusiv în curțile locuințelor oamenilor, pentru a vedea care erau condițiile în care erau ținute victimele”, a spus acesta la postul Antena 3.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });