News

CCR: Alegerile se fac într-un singur tur

Judecatorii Curtii Constitutionale au dezbatut miercuri sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin. Sedinta a inceput la ora 10:00.Curtea Constituțională a României a precizat că alegerile se vor face într-un singur tur.

loading...

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, miercuri, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind organizarea alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat in acest caz, ca o prima sesizare a lui Liviu Avram a fost „respinsa ca neintemeiata”, aratand ca este rolul Parlamentului sa stabileasca legea electorala si modalitatile de organizare a alegerilor si nu s-a gasit niciun motiv pentru care acest lucru sa se schimbe.

Cea de-a doua sesizare a jurnalistului a fost respinsa ca inadmisibila, Augustin Zegrean declarand ca „acest lucru nu are legatura cu cauza trimisa judecatii. In acest dosar se judeca posiblitatea autorului exceptiei de a candida sau nu cu semnaturile pe care le-a depus, nu se judeca legea electorala in ansamblul ei”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top