Ce a ajuns DNA. Îți e și scârbă! Mesajul bătrânei pentru Kovesi şi "Portocală"
News

Ce a ajuns DNA. Îți e și scârbă! Mesajul bătrânei pentru Kovesi şi „Portocală”

Bunica Anei Maria Pătru, Nicoliţa Simionescu, o femeie în vârstă de 90 de ani, a fost audiată miercuri la DNA Ploieşti cu privire la un teren cumpărat cu foarte mulți ani în urmă. Bătrâna a făcut atac de panică în sediul DNA, unde a fost adusă şi cu ajutorul unui scaun cu rotile, însă şi-a revenit cu ajutorul medicilor de la ambulanţă şi a reuşit să stea de vorbă cu anchetatorii.

loading...

Nicoliţa Simionescu a declarat la România TV că procurorii de la DNA Ploieşt i-au cerut detalii despre nepoata ei, fostă şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana MAria Pătru.

„Şi-au bătut joc de ea. Ea nu cred că a fost vinovată pe niciunde. Ea a fost necajită de mică, dar a fost deşteaptă şi a plecat în lume şi a muncit muncă dreaptă. Am avut mare încredere în fata mea pentru că a fost educată de mine. Nu cred că fata mea a făcut lucruri de puşcărie, dar DNA şi-a bătut joc de multă lume, a băgat la puşcarie oameni nevinovaţi. M-au întrebat azi tot de fată.

Şi tot aceeaşi vorbă am spus acolo. Nu puteam să spun ce nu era, am spus ce ştiu că am crescut. Eu sunt femeie casnică, am muncit prin muncă dreaptă, nu am luat niciun ban de la stat degeaba, am făcut tot prin muncă şi aşa şi fata mea, prin muncă grea. A fost plecată de mică prin lume, a pus mâna doar pe bani munciţi. „Portocală” (procurorul Mircea Negulescu, n.r.) şi Kovesi au băgat lume nevinovată la puşcărie, plâng familiile după ei. „Portocală” mi-a băgat fata la puşcărie fără să fie vinovată”, a spus bunica Anei Maria Pătru, la România TV.

loading...

Bătrâna a povestit că are mari probleme de sănătate şi că i-a fost foarte greu să se deplaseze la audierea de la DNA Ploieşti. „Eu sunt foarte bolnavă, am boli grele. Am avut şi accident cerebral, am ulcer, reumatism, nu pot să stau în picioare, m-au adus încoace… vai e capul fetelor cum m-au adus„, a precizat Nicoliţa Simionescu.

Ana Maria Pătru a explicat, la rândul său, că de teamă că timpul dintre momentul primirii citaţiei şi momentul audierii era prea scurt pentru a solicita o eventuală audiere la domiciliu a bunicii sale, date fiind vârsta sa înaintată şi sănătatea precară: „A venit citaţia luni după amiază, mama s-a dus să o ia şi a adus-o la Bucureşti aproape 400 de kilometri. A trebuit să-i explicăm despre ce e vorba, că acolo va fi şi televiziune şi a înţeles că trebuie să spună adevărul aşa cum ştie dumneaei, cu cuvintele ei simple.

Dacă dumnealor nu şi-au at seama când au făcut citare că bunica mea are 90 de ani…a m chinuit-o, săraca, să o aduc la mine şi apoi să o duc la Ploieşti. Azi s-a speriat când a văut atâta presă şi s-a agitat şi i-a crescut tensiunea şi cei de la ambulanţă şi-au făcut treaba. Mă aşteptam să facă mai rău, dar este puternică. Eu am făcut tot ce am putut să o pregătesc, nu m-am gândit nicio clipă că i se poate întâmpla ceva”.

Nu mi-a fost frică de nimeni la DNA. Dar sunt foarte bolnavă şi nu pot să stau în picioare. Am zăcut la pat de o lună de zile şi am venit mai mult târâş pentru fata mea, să văd ce s-a întâmplat. Ea nu e vinovată de nimic, de la DNA au plecat aceste lucruri. Nu ar fi trebuit să se întâmple treaba asta. Vreau să trăiesc să vadă şi DNA cum e la puşcărie. De ce să bage acest copil nevinovat? Eu mor pentru copilul meu dacă se întâmplă treaba asta”, a mai spus bunica Anei Maria Pătru.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });