News

Ce a STABILIT CSM în lupta lui Kovesi cu Inspecția Judiciară

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, ca analiza memoriilor şi notelor transmise de Laura Codruţa Kovesi, de coordonatorul şi de membrii echipei care a făcut controlul la DNA să fie făcută în acelaşi timp cu discutarea raportului de control al Inspecţiei Judiciare, potrivit Agerpres.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios, în sensul că toate aspectele semnalate prin aceste memorii şi note nu pot fi analizate decât în contextul dezbaterii şi analizei raportului de control pe care Inspecţia Judiciară trebuie să îl finalizeze şi să îl transmită CSM. Cu ocazia analizei raportului vor fi analizate şi aceste aspecte analizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc, potrivit agerpres.ro.

Memoriul depus la CSM de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se referă la faptul că nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecţia Judiciară (IJ), potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor, una dintre nemulţumirile exprimate de Laura Codruţa Kovesi a fost legată de faptul că inspectorii judiciari nu au ascultat şi punctele de vedere ale procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul DNA, fiind audiaţi, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtaţi din instituţie. În opinia şefei DNA, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părţi de către echipa de control. Adica nu au fost ascultați procurorii favoriți ai lui Kovesi? De aici supărarea?

loading...

În cazul notei transmisă de inspectorul Elena Rădescu, coordonatorul echipei care a făcut controlul la DNA, aceasta acuza, potrivit unor informaţii apărute în presă, o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege – de lipsă de tact.

De asemenea, Secţia pentru procurori va analiza şi nota transmisă de Rădescu şi alte două colege din echipa de control care îi susţin punctul de vedere, dar şi o altă notă, transmisă de ceilalţi membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

„Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acţiune de control”, preciza purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc.

Secţia pentru procurori va discuta şi memoriul transmis de DNA, care se referă la aceeaşi acţiune de control, dar şi un punct de vedere al inspectorului-şef al IJ pe tema procesului-verbal ce conţine concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

loading...
To Top