News

Ce DOARE cel mai mult în urma DEZVĂLUIRILOR lui Dragomir. Ne arată unde suntem EXACT

Ion Cristoiu condamnă în „Gândul de vineri” instituțiile și presa că nu iau în seamă declarațiile lui Dragomir și că cel mai normal ar fi fost ca instituțiile cu pricina să se adreseze opiniei publice în privința acestui subiect, precum și verificare veridicității dezvăluirilor. Ion Cristoiu mai susține că chiar dacă Daniel Dragomir este o persoană inculpată a DNA dezvăluirile incomode ale acestuia nu ar trebui puse la îndoială. Se pare că instituțiile de forță nu sunt interesate iar astfel românii sunt privați de aflarea adevărului.

„Mulți jurnaliști nu mai iau în seamă acest fel de reacții dinspre DNA, nu numai pentru că ele emană de la o persoană care se consideră o statuie ecvestră vie, dar și pentru că ele sunt un clișeu. Noi vom evita această capcană și vom lua în serios Comunicatul.

Îl vom supune așadar minimei verificări critice, operațiune prin care omul se deosebește de jivine. Ar fi fost normal ca DNA să reacționeze printr-un Comunicat adresat opiniei publice, un document solid, menit să ne convingă, fie și logic, că așa ceva – întocmirea Rechizitoriilor de către SRI – era practic imposibilă. Așa face peste tot în lume o instituție a statului de drept, obligată prin privilegiile uriașe ale celor care lucrează în ea ca funcționari să dea seamă înainte de toate opiniei publice.

România e însă Babuinia. O țară în care o clică, un club de aventurieri conduce. Șefa DNA, unul dintre funcționarii publici cei mai bine plătiți din țară, beneficiind de privilegii de care sînt lipsiți mulți miliardari în Occident, nu dă seamă nimănui. Prin urmare, DNA n-a catadicsit să se adreseze opiniei publice. S-a adresat Inspecției judiciare.
Pentru ce? Pentru a verifica adevărul celor spuse de Daniel Dragomir?
Nici vorbă.

loading...

Codruța Kovesi nu vrea ca inspecția judiciară să verifice adevărul spuselor lui Daniel Dragomir, ci plîngerea ei că aceste dezvăluiri sînt calomnioase. Documentul emanat de Codruța Kovesi nu suflă o vorbă despre veridicitatea dezvăluirilor. El pleacă de la axioma că dezvăluirile sînt niște calomnii. Ca să fie calomnii, dezvăluirile trebuie infirmate de o minimă verificare prin raportare la Adevăr. DNA nu-și pune problema asta.
Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sînt din start calomnii. De ce?

Ne răspunde sintagma: „Afirmațiile sînt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București.”(…) Da. Daniel Dragomir e o persoană inculpată de DNA.
Faptul poate fi cel mult temei de a verifica atenți spusele sale, dar nu temei de a le contesta adevărul din start.
Dar nu numai atît.

Folosirea argumentului afirmațiile sînt false, pentru că aparțin unui penal sunt calomnioase a apărut și în cadrul campaniei duse de Unitățile militare din presă pentru a contracara tăria dezvăluirilor lui Daniel Dragomir.
Desigur, la prima instanță instanță de judecată s-a dovedit că acuzarea de către DNA a fost o făcătură.
Dar chiar dacă nu s-a fi dovedit asta, pînă la finele procesului, Daniel Dragomir e nevinovat.

De ce folosesc DNA și unitățile militare din Presă dosarul de la DNA în bătălia cu dezvăluirile lui Daniel Dragomir?
Răspunsul ni-l dă Operațiunea pe care am putea s-o definim drept folosirea convocării la DNA în cadrul răfuielilor politico-mafiote sub pretextul de Luptă împotriva corupției. Unul dintre scopuri stă în scoaterea din joc a unui politician prin simpla etichetare drept penal, în urma simplei convocări la DNA. Un altul, la fel de important, constă în contracararea oricărei tentative de a face dezvăluiri din interior”, scrie Cristoiu citat de B1.

loading...
To Top