Life

Ce mizerie! Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor greceşti / Foto interior

Mai multe modificări în photoshop au propulsat gigantul german în mijlocul unui scandal de proporţii, scriu cei de la RTL.

Iniţial compania folosea ambalaje pe care erau ilustrate peisaje greceşti. În această imagine era prezentă şi o mică biserică ortodoxă ce avea cu arhitectura clasică şi o cruce pe acoperiş. Dar la scurt timp după comercializarea cu aceste imagini, compania a înlocuit această imagine cu una identică dar de pe care dispăruse crucea, scriu belgienii de la RTL, potrivit Gândul.

Acest lucru a provocat rapid indignare în mediul online, numeroşi internauţi declarându-se indignaţi de decizia luată de comerciant.

loading...

Un purtător de cuvânt al companiei din Germania a declarat pentru sursa menţionată că decizia de retragere a simbolului a fost pentru „că se încearcă evitarea simbolurilor religoase pentru a nu exclude nicio comunitate cu alte convingeri”.

„Suntem o companie care respectă diversitatea şi asta explică designul ambalajelor”, a adăugat el.

Dar în ciuda valului de indignare apărut după schimbarea ambalajelor, compania şi-a cerut scuze pentru cei care s-au simţit ofensaţi de decizia de înlocuire a primelor ambalaje care conţineau simbolul crucii.

loading...
To Top