News

Ce părere are Klaus Iohannis despre noile numiri din Guvernul Tudose

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat marți că ministrul Economiei Mihai Fifor este propunerea pentru ministerul Apărării, locul său la Economie urmând a fi luat de Gheorghe Șimon. Mihai Fifor, propus să preia Ministerul Apărării. Locul lui, la Economie, va fi luat de Gheorghe Șimon.

”CEx a făcut două propuneri către prim-ministru, Mihai Fifor la Apărare, iar la Economie, domnul Gherghe Șimon. Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu premierul referitoare la nominalizarea pentru Ministerul Apărării. Până la urmă, decizia a fost Mihai Fifor pentru că este un om responsabil, în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei ca ministru și în ultima perioadă a lucrat foarte mult cu MApN pentru industria de Apărare. Gheorghe Șimon este un om cu o experiență foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD, are experiență în economia reală, lucrând în zona privată.

Este inginer, vicepreședintele PSD, deci are toate argumentele să fie un ministru bun al Economiei”, a declarat Liviu Dragnea.

loading...

Acesta a mai spus că luni seară l-a informat pe președintele Klaus Iohannis cu privire la aceste propuneri, iar șeful statului i-a transmis că trebuie ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid.

Aseară l-am sunat pe președintele României, eram cu Mihai Tudose, l-am informat și a fost de acord cu asta. Președintele a spus că trebuie să se închidă rapid aceasta situație, sperăm să se facă astăzi ceremonia (de depunere a jurământului – n.r.) Președintele, de principiu, a agreat aceste propuneri, o să le analizeze după ce vor veni documentele oficiale, dar aseară nu a avut o reacție de respingere”, a mai spus Dragnea.

Întrebat cum vor funcționa lucrurile în condițiile în care la Ministerul Economiei va ajunge un inginer, în timp ce la Apărare ajunge un filosof, Dragnea a răspuns: Dar stiți că sunt foarte mulți filosofi în serviciile secrete. Asta înseamnă că au o viziune analitică. Mihai Fifor este deja membru al Guvernului și a arătat în aceste luni că este un om responsabil”. De asemenea, Dragnea a anunțat că șefia Comisiei Parlamentare de control al activității SRI va fi preluată de Claudiu Manda, în locul lui Mihai Fifor.

Propunerile privind numirea lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Apărării şi a lui Gheorghe Şimon la Ministerul Economiei au ajuns la preşedintele României, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX. Preşedintele urmează să semneze decretele de numire în funcţie, dacă acceptă propunerile, urmând a se organiza ceremonia de învestire.

loading...
To Top