News

Ce penibil! Hilde Brandl o apără cu toate puterile pe Kovesi și îl critică pe Tudose

Liberala Hilde Brand a oferit iar un moment penibil în studioul B1. Invitată să comenteze scrisoarea Laurei Kovesi către Comisia de anchetă din Parlament, aceasta a ținut să facă scut în jurul șefei DNA care pe 7 pagini câte a scris nu a fost în stare să spună daca a fost sau nu la Gabriel Oprea în noaptea cu pricina.

”Până la urmă dacă ne uităm care este sensul acestei Comisii sau acestui dosar care a fost la Parchet, ea a răspuns exact la ceea ce este investigația. Adică sunt sau nu sunt indicii care au dus la o reală reperare a acestor alegeri, adică rezultatul alegerilor. Asta a răspuns, dacă cineva a fost într-un living sau nu… nu are legătură cu ceea ce este realmente, de ce s-a făcut acest dosar la Parchet.

Întrebarea este și asta nu înseamnă că cineva în poziția ei face ce vrea și face ceea ce ea din punct de vedere legal poate și trebuie să facă, adică s-a făcut un dosar care la Parchet totuși avea …diferite, de a investiga martori, ceea ce nu poate să facă Parlamentul.

Adică din punct de vedere de pârghii și de mijloace care să stea la dispoziție Parchetului au fost mult mai multe decât ale Parlamentului. Din acest punct de vedere, dublarea acestei investigații prin comisia în Parlament a fost …”, spune Brandl.

loading...

Aceasta a avut însă o reacție dură la adresa premierului Mihai Tudose.

”Eu cred că o mare parte din acest comportament care am zis și adineauri, că nu este demn unui premier și nici unui cap de echipă.

Acolo unde trebuie acoperit niște performanțe slabe, exact despre ceea ce vorbeam, execuția bugetară este cu un procent sub cea programată. Avem investițiile la un minim istoric, adică nu se fac. După aia vorbim despre creșterea economică. Da….care o să ne arate clar la sfârșitul anului și la începutul următorului an în ce ne aflăm. Și toate aceste daune vor fi purtate în mare parte de mediul de afaceri care iarăși trebuie să redreseze ceea ce Guvernul în clipa asta strică.

Adică deteriorarea aceasta nu este acceptabilă și încercarea de a împrăștia foarte mult fum din acest comportament care poate că îi stă în fire, nu știu, poate el ar trebui să răspundă la asta”, a adăugat Brand într-o limbă română total străină domniei sale.

loading...
To Top