Ce s-ar întampla dacă de mâine toate pisicile de pe Terra ar dispărea. Nu ai idee
Life

Ce s-ar întampla dacă de mâine toate pisicile de pe Terra ar dispărea. Nu ai idee

Chiar dacă pisicile par a fi destul de leneșe, ele au de fapt un efect major asupra vietii tale. Pentru a arăta cum, să luăm în considerare  acest lucru: „Ce s-ar întâmpla dacă fiecare pisică de pe Pamant ar muri subit?”giphy (1)

Ei bine, să începem cu consecința cea mai evidentă. Pisicile sunt animale de pradă. Nu de puține ori cred că ați văzut un „cadou” la ușa voastră. De fapt, în fiecare an, până la 20 de miliarde de mamifere mici sunt ucise de pisici, inclusiv rozătoare și iepuri. Deci, în cazul în care nu ar exista pisici, aceste populații de mamifere mici ar crește rapid.giphy (2)

Dar cum, care afectează oamenii? Ei bine, haideți să aruncăm o privire la Macquarie Island. În anul 2000,  pisicile au fost complet eradicate aici. După asta, populația de iepuri a crescut drastic, devastând o mare parte din vegetație. Nu numai că iepurii și alte rozătoare au schimbat peisajul insulei, dar, de asemenea a costat peste 24 de milioane de dolari pentru a remedia situația… bani plătiți de oameni. Destul de tare, am dreptate?!giphy (3)

loading...

Și apoi ne-am umple de sobolani. Pe unele insule, pisicile au fost eradicate pentru a proteja populația de păsări. Dar, instant a crescut numărul șobolanilor, iar acele păsări au avut de suferit mult mai rău. Deci, chiar dacă pisicile au dispărut, șobolanii au preluat locul lor făcând mai multe pagube.giphy (4)

Vreți să știți ceva și despre animalele voastre de companie? Ei bine, un studiu recent arată că, pe o perioadă de zece ani, proprietarii de pisici au fost cu 30% mai putin probabil sa moara de la un atac de cord, comparativ cu proprietarii care nu au pisică. Același lucru este probabil adevărat de câini, dar studiul nu a avut suficiente date pentru a spune ceva concludent. Având o pisica, aceasta te poate ajuta la ameliorarea stresului si anxietatii, deci fără pisici, riscul de un atac de cord poate fi mai mare.giphy (5)

Deci, practic ceea ce spun este ca pisicile sunt minunate. Fără ele, noi am avea de suferit fizic și economic, dar și ecosistemul poate fi foarte diferit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });