Externe

China: Un politician a primit închisoare pe viață pentru corupție. E prea mult?

Sentință impresionantă în China! Un consilier apropiat al fostului președinte chinez Hu Jintao, deja exclus din Partidul Comunist, a fost condamnat luni la închisoare pe viață pentru corupție, obținere ilegală de secrete de stat și abuz de putere.

Potrivit Agerpres, el a fost acuzat că a primit personal sau prin familia sa mită în valoare totală de 11,6 milioane de dolari. Înainte de a fi pus sub anchetă la sfârșitul lui 2014, Ling Jihua a fost vicepreședinte al organismului național de consiliere politică din China.

În 2007 fusese numit director al puternicului Birou de Afaceri Generale al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC). El a fost acuzat de ‘abuz de putere’ în timp ce ocupa acest post și că a profitat de responsabilitățile sale pentru „a obține ilegal secrete de stat”.

În vârstă de 60 de ani, Ling Jihua, căzut în dizgrație după dezvăluirea morții accidentale a fiului său în martie 2012 la volanul unui Ferrari în compania a două tinere goale, a pledat vinovat și a decis să nu facă apel împotriva sentinței, pronunțată la capătul unui proces cu ușile închise.

Opinia publică chineză s-a indignat că fiul unui lider și-a putut procura o mașină de lux de peste 700.000 de euro. Cele două tinere care îl însoțeau au fost grav rănite, iar una dintre ele a decedat ulterior. De când a devenit președinte, Xi Jinping duce o campanie anticorupție dură.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top