News

Chirieac, avertisment TRAGIC pentru PNL. Mișcarea care i-ar putea pune la pământ de tot pe liberali

PNL adus aproape de prăbușire de Alina Gorghiu și Raluca Turcan ar putea să fie îngropat de tot cât de curând dacă își continuă inițiativele total neinspirate precum aplaudarea cătușelor dar și împiedicarea reformei din Justiție. Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă la care liberalii ar trebui să privească cu mare atenție dacă vor să nu aibă soarta altor partide de tradiție care nu se mai regăsesc pe scena politică românească.

”Dacă PNL-ul bagă moțiune de cenzură pe legile justiției riscă să pățească ce a pățit anul trecut în 11 decembrie. Deci nu poate PSD-ul să primească un impuls mai puternic de sus, decât dacă PNL-ul ar face așa ceva. Să nu uităm că anul trecut în timpul campaniei electorale, PNL-ul și nu numai, au stat în gură numai cu condamnat și penali. Și poporul român a votat 51% PSD și ALDE. ALDE fiind în mare parte tot de la PSD, centrul dreapta, zona asta. Deci ar fi, dacă vreți, un balon de oxigen extraordinar.

Totuși, dacă PSD-ul va introduce TVA split, fapt care va anula practic firmele românești, în acel moment, dacă PNL va introduce o moțiune de cenzură pe marginea TVA split și cu condica de prezență la firmele private, credeți-mă că atunci PNL-ul ia 10 puncte procentuale”, avertizează Chirieac.

loading...

Deocamdată, liberalii au decis susținerea de moțiuni simple pe educație, sănătate și transporturi și constituirea a două comisii de anchetă privind angajările din MAI și infrastructură.

„Am decis să susținem (…) o moțiune simplă pe educație la începutul anului școlar, pentru că anul acesta școlar începe fără manuale pentru elevii de clasa a V-a și sunt aceiași copii care începând cu clasa pregătitoare nu au avut manuale la început de an școlar. De asemenea, lipsa avizelor de funcționare pentru marea majoritate a instituțiilor școlare din România și lipsa de acțiune guvernamentală pentru a reglementa această situație, politizarea managementului educațional și lipsa de preocupare și de decizie a Ministerului Educației cu privire la cuplarea sistemului de educație cu piața muncii.

Am ajuns ca unele universități să fie fabrici de diplome și unii copii să părăsească școala și să nu își găsească un loc în societate și pe piața muncii, de aceea reacția și răspunsul PNL la aceasta mare îngrijorare este de întărire a învățământului profesional și de forță de muncă bine calificată”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan

loading...
To Top