News

Chirieac, Pieleanu și Cristoiu despre presa Binomului. Salvarea Laurei Kovesi. Cazul Dragomir

Dezvăluirile fostului colonel SRI, Daniel Dragomir au fost de excepție și apreciate de cei care doresc aflarea adevărului despre sistemul care a dominat România. De la colaborarea dubioasă dintre SRI și DNA până la interceptările pe bandă rulantă, românii au putut afla situația în care ne-am aflat și poate încă ne mai aflăm. Însă doar o parte a presei a relatat aceste evenimente, alta alegând să tacă și să închidă ochii ca și cum nu au existat. De ce? Poate pentru că relația cu sistemul este una deosebita.

Cu toate că au ignorat dezvăluirile lui Dragomir care îi aduceau atingere și Laurei Kovei (poate de asta), acea parte ”specială” a ăpresei s-a văzut totuși forțată să scrie după ce șefa DNA a sesizat Inspecția Judiciară în acest caz.

Avem o imagine că avem o presă militarizată, indiferent de părerea pe care o ai, indiferent dacă ți-e soră, Kovesi, dacă ți-e amantă, sau SRI-ul îți este tată….ai știre, indiferent.

Acum vă spun care era șmecheria. În cazul lui Daniel Dragomir am recunoscut două elemente de operare a diviziei presa binom: 1) când nu le convine subiectul, el nu mai există. Al doilea element este, a da, a zis doamna Andronic, da, Daniel Dragomir penal da, a zis Cristoiu, și atunci spune, fostul comunist Cristoiu. Bogdan Ficeac, care e căruț.

Dar faptul că ei n-au spus nimic contrar oricărui interes comercial, interesul fiecărui proprietar, director de gazetă este că vrea să citească și cititorul tău. A că vii după asta și spui că sunt prostii e altă treabă. Dar această este o operațiune”, spune Cristoiu la TVR în emisiunea România 9 cu Ionuț Cristache.

A sesizat foarte corect domnul Cristoiu și trebuie subliniat în permanență lucrul ăsta în opinia mea, militarizarea presei. Adică în perioada ante-decembristă în mod evident era ideologizarea presei. Dar cu siguranță nu era militarizată.

Ai dat exemplu ceva cu America, acolo presa ideologiza. Îngrijorarea mea este și din punctul ăsta de vedere. Totuși, emisiunea lui Victor Ciutacu, la care domnul Cristoiu a fost invitat cu domnul Dragomir, este o emisiune de referință în privința asta. Cineva din sistem, cu rang înalt în servicii vine și spune niște lucruri”, spune sociologul Marius Pieleanu.

loading...

Și analistul Bogdan Chirieac care conduce publicația DC News a sesiat acest aspect.

Nu asta e propaganda modernă. Deci chestiunea asta, în ziua de astăzi, să încerci să ignori, să nu publici nimic despre un subiect, nu e profitabil. Deci înseamnă că acele organe media, au efectiv un comandant militar care de fapt nu este la curent cu media reală. În mod normal, dai acea știre, după care începi să spui despre Dragomir. Că-i penal, că-i pedofil, că-i Isis, deci veneai cu tot felul de lucruri de genul acesta, care mai de care mai penibile”, a adăugat și Chirieac.

Vom da un singur exemplu: televiziunea la care se duce cu drag Doamna Kovesi. Pe site-ul care aparține postului nu apar dezvaluirile lui Dragomir dar apare comunicatul DNA că a sesizat Inspecția Judiciară iar titlul este: Kovesi demontează acuzaţiile fostului ofiţer SRI şi sesizează Inspecţia Judiciară. În articol nu se demontează absolut nimic. A fost doar o încercare ieftină de a salva imaginea doamnei Kovesi.

Fostul angajat al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, a dat recent detalii despre un subiect discutat şi controversat- acoperiţii serviciilor din presă. Potrivit acestuia, de multe ori ordinul era clar, să transforme un om „în cel mai mare infractor”, iar pentru asta unii primesc bani.

„Sunt trei zone ale căror abordare a condus la chestiunea abuzurilor. În primul rând acoperiţii în media şi interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiţilor din media, orice serviciu are astfel de tehnici.

Era interesant că un jurnalist mergea şi îi lua un interviu lui Osama bin Laden şi aducea o cunoaştere foarte mare despre o situaţie, însă în cazul nostru…un ofiţer acoperit din media care desfăşoară activitatea pe securitate naţională, este cu totul diferit faţă de un ofiţer acoperit din media care primeşte pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice şi are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor”, a declarat Daniel Dragomir, la postul Româna TV.

Daniel Dragomir, fost şef în cadrul SRI, a dezvăluit, într-un interviu televizat, mecanismul existent şi cum funcţiona câmpul tactic, susţinând că SRI se ocupa de rechizitorii şi asigura un „culoar” pentru obţinerea condamnării. Dragomir acuză că printre magistraţi se află şi acoperiţi.

„Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnării”, a declarat Daniel Dragomir, într-un interviu pentru România Tv.

loading...
To Top