News

Cioloș îl pune pe Bostan să-și ceară scuze după ce a jignit profesorii și părinții. Ministrul refuză

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Comunicațiilor Marius Bostan să își ceară scuze după declarațiile pe care le-a facut pe tema Educației. „Comentariile domnului ministru nu angajează în niciun fel guvernul în acest moment, sunt regretabile din punctul nostru de vedere și ministrul va face clarificările necesare”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Bostan a susținut ieri că „profesorii îşi bat joc de meseria lor” şi părinţii ar trebui „să plătească 100 de lei pe lună” pentru educaţia copiilor ca să simtă că nu e gratis. După anunțul de la Guvern, Marius Bostan a revenit cu precizări în care își anunță regretele, dar nu pentru declarații, ci doar regretă că au fost interpretate. El a susţinut, marţi seara, că este „trist” că afirmaţiile sale privind profesorii şi sistemul de educaţie au fost folosite în scopuri politice şi sunt interpretate într-un mod la care nu s-a gândit.

loading...

Într-o postare pe Facebook intitulată „Dragi prieteni din online şi din media”, ministrul a scris că se bucură de interesul pe care l-a stârnit, dar e trist şi regretă pentru că declaraţiile sale sunt folosite în scopuri politice.

„Mă bucur să văd că o declaraţie făcută în cadrul unei conferinţe a stârnit atâta interes, deşi trebuie să recunosc că sunt trist când văd că aceasta este folosită în scopuri politice. Regret că sunt interpretate declaraţiile într-un mod în care nu am gândit. Am afirmat, răspunzând la o întrebare din sală, că profesorii au salarii mici şi că răspunsul la această problemă este crearea unei pieţe competitive a învăţământului. Sunt criticat pentru că am spus că la buget nu sunt suficienţi bani pentru a creşte salariile tuturor profesorilor, deşi cifrele arată că ne apropiem de un deficit de 3% iar o depăşire a acestuia nu este o soluţie”, a scris ministrul Comunicaţiilor pe reţeaua de socializare.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top