Cioloş, în rol de Gică Contra pentru PSD: Orice lege va fi atacată la Curtea Constituțională
News

Cioloş, în rol de Gică Contra pentru PSD: Orice lege va fi atacată la Curtea Constituțională

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri, la Alba Iulia, că dacă e populistă și nu are surse de finanțare, orice lege va fi atacată la Curtea Constituțională, indiferent de cine e susținută. 

‘Orice lege, indiferent de cine o votează, dacă e populistă și dacă nu are surse de finanțare, noi vom lua măsuri și acolo unde avem argumente, le vom ataca la Curtea Constituțională’, a declarat, într-o conferință de presă, premierul Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului a subliniat din nou că nu va susține măsurile populiste, indiferent de partidul care le promovează, el răspunzând astfel și întrebării unui jurnalist referitoare la majorările de salarii și indemnizații prevăzute de programul de guvernare al PNL. Din nefericire, premierul Cioloş vede chiar şi în majorările salariale ceva populist. Practic vrea Cioloş să spună că orice măsură benefică populaţiei va fi atacată la CCR?

loading...

Ce spunea premierul Dacian Cioloş despre creşterile salariale să ştim ce ne aşteaptă în cazul în care îşi continuă mandatul:

„Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluția economică bună a României să fie resimțită și în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria și după o perioadă de creștere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea, cred că ideea de a mări salariile (…) de a transmite creșterea economică și în evoluția salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist și doar electoralist, cred că trebuie să le explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul și riscăm viitorul economiei României”.

La această părere a premierului s-a alăturat şi partidul Lui care prin vocea suavă a Alinei Gorghiu a spus chiar că majorările salariale reprezintă o crimă politică.

„Eu sper că până la urmă ideea de responsabilitate politică nu ține exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplică partidelor politice și parlamentarilor și în campania electorală. Motiv pentru care evident sper că PSD va înțelege că nu poți să manipulezi sindicate doar de dragul unor voturi și că va înțelege că a vinde iluzii față de categorii care nu o duc bine în România doar pentru voturi, știind că acele majorări salariale nu pot fi aplicate, mi se pare o crimă politică, mi se pare un cinism fără margini și un lucru pe care nu am cum să nu-l contest”, a afirmat Gorghiu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });