News

Cioloș, MORT de CIUDĂ pe Dragnea. Ce declarație penibilă. Mai bine tăcea. Ce mult a căzut

Fostul premier Dacian Cioloş se pare că a căzut foarte mult și invidia nu îl mai lasă în pace după o guvernare tehnocrată de coșmar. Acesta vrea să fie spiritual dar nu îi iese și îi răspunde lui Liviu Dragnea după ce acesta din urmă a susţinut că producţia agricolă record din acest an a fost posibilă în mare parte şi datorită guvernului PSD care a asigurat plata la timp a subvenţiilor.

Dacian Cioloş a scris într-o manieră ironică pe pagina sa de facebook că guvernarea PSD „face spicul mai gros și mai înalt, face bobul mai mare și mai rotund, face să crească iarba mai deasă și, în general, face să răsară soarele în România”.

„Domnul Liviu Dragnea se laudă cu producții record la grâu și secară, la rapiță și mazăre, la orz și orzoaică. În parte, pentru că ”ne-a ajutat şi Dumnezeu anul ăsta”, spune domnul Dragnea, dar și datorită programului de guvernare PSD, care, iată, implementat la literă, face spicul mai gros și mai înalt, face bobul mai mare și mai rotund, face să crească iarba mai deasă și, în general, face să răsară soarele în România (chiar și azi, în vreme ce în Statele Unite este eclipsă :-)).

A mai spus domnul Dragnea și că a fost bine că Ministerul Agriculturii a alocat subvenţiile la timp şi că fermierii au putut beneficia de aceşti bani.

loading...

Aici sunt întru totul de acord cu dumnealui! Da, a fost bine că guvernul de anul trecut, care a preluat de la precedenta guvernare PSD întârzieri importante în pregătirea plății subvențiilor pentru 2016 – sistem informatic nedezvoltat, legislație inexistentă etc. – a muncit la corectarea lor. A fost bine că am lăsat lucrurile în regulă astfel încât, deja, de la sfârșitul anului 2016 am plătit în avans pentru 2017 sume masive către fermieri. A fost bine că guvernul instalat în ianuarie 2017 a implementat ceea ce noi pregătiserăm pentru a face la timp restul plăților către fermieri.

Și, iarăși, în general, cred că e bine că am reușit, pe vremea când eram comisar european pentru agricultură ca, prin reforma Politicii Agricole Comune europene, să conving statele membre UE că agricultorii din România și din alte state din Europa de est trebuie să primească subvenții mai mari, subvenții la hectar care cresc, iată, de la an la an, până în 2020.

Altcumva, mă bucur că avem producții record și sper ca ele să se vadă și într-o viață mai bună în satele României. In paranteză fie spus, mai mult decât creșterea producțiilor la hectar, problema care rămâne de rezolvat în agricultura noastră este creșterea valorii adăugate a produselor agroalimentare realizată în țară și, în general, cât din valoarea comercială finală a produselor agricole rămâne la producător. Lucrăm în Platforma România 100 pentru a propune câteva soluții în acest sens.

Știu cu câtă modestie își fac meseria oamenii pământului, supuși între vrerea naturii și greutățile vremurilor. Sunt sigur că politizarea absurdă a roadelor muncii lor și ale pământului, fala cu plata subvențiilor, care e mai mai meritul celor ce-au muncit la deblocarea sistemului în anul trecut, îi face pe acești oameni să zâmbească… poate cu ceva amar”, a scris Dacian Cioloş.

Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că în 2017 au existat producţii agricole istorice în România, fapt ce a fost posibil şi datorită „ajutorului lui Dumnezeu”, dar şi pentru că fermierii au primit la timp subvenţiile. Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că, începând cu 16 octombrie, se va face plata în avans a subvenţiilor agricole, în zonele afectate de condiţiile meteorologice urmând să se aloce mai mulţi bani.

loading...
To Top