Cioloş şi Iohannis, totul perfect la guvernarea tehnocrată. Românii au văzut şi s-au considerat informaţi
News

Cioloş şi Iohannis, totul perfect la guvernarea tehnocrată. Românii au văzut şi s-au considerat informaţi

Premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis au făcut astăzi declaraţii despre cum a fost guvernarea tehnocrată care este pe cale să-şi termine mandatul. 

Cuvintele de laudă nu au fost uşor de oprit, în timp ce nereuşitele au fost ca şi inexistente. În declaraţii! Președintele Klaus Iohannis a precizat mândru, că este mulțumit de activitatea Guvernului (n.r. – ales de el) din ultimul an, subliniind că anumite obiective considerate importante au fost îndeplinite.

‘Eu sunt mulțumit de ceea ce a făcut Guvernul în acest an, având în vedere că nu a fost un guvern politic, deci nu a avut un sprijin substanțial, doctrinar, din Parlament. A avut un sprijin mai degrabă conjunctural, iar obiectivele cele mai importante, pe care le-am subliniat la început — România are o creștere economică, are o situație macro-economică foarte bună și este o țară foarte stabilă, am avut alegeri locale care au fost foarte bine organizate și sunt convins că vom avea și alegeri parlamentare care se vor desfășura în condiții foarte bune — acestea au fost obiectivele principale și au fost atinse‘, a spus președintele României.

loading...

Avţnd în vedere de cum este descrisă guvernarea de către preşedintele Iohannis ai putea crede că este vorba despre Statele Unite, Germania, Anglia sau Franţa. Spre norocul nostre e vorba chiar de România. De fapt, Guverul Cioloş a fost atât de performat încât din Executiv au dispărut cam 11 şefi de ministere în 12 luni. Cioloş, despre guvernare:

„Ne-am asumat o guvernare responsabilă: am pus accentul pe grija faţă de resursele publice, am decuplat clientela politică de la banul public şi am început depolitizarea companiilor de stat. Am promovat transparenţa şi deschiderea statului faţă de cetăţeni, ca pârghii de combatere a corupţiei, am redus birocraţia şi am pus bazele unor proiecte de modernizare şi digitalizare a serviciilor publice. Este imperativ ca aceste măsuri să continue. Trebuie să spunem: ‘Da, suntem Guvenul zero corupție, zero populism, zero minciună’ și, pornind de aici, să trecem să explicăm câteva lucruri care au fost făcute în acest an. Așa cum am spus la începutul mandatului, nu ne propunem să revoluționăm România într-un an de zile, dar vom lansa, am spus atunci, câteva reforme, câteva domenii cheie și aș vrea să putem să le explicăm”, susţine Cioloş.

Ce spun probabil românii? ”ÎN MOMENTUL ÎN CARE PRIMIM INFORMĂRI, LE CITIM ȘI NE CONSIDERĂM INFORMAȚI”

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });