Life

Ciorba noastra cea de toate zilele, drumul mai scurt spre cancer

Din cauza ritmului alarmant in care oamenii se imbolnavesc de cancer la stomac, medicii romani vor sa preia modelul japonez si controlul la stomac (endoscopia) sa fie obligatoriu pentru cei trecuti de 30 de ani.

Dieta dezordonata face ca 2.000 de romani sa afle in fiecare an ca au cancer gastric. Poate surprinzator pentru modul de viata traditional al romanilor, una din cauze este ciorba calda, atat de draga celor mai multi dintre noi.

Fie ca este vorba de ciorba de burta, de legume sau de perisoare, efectele asupra stomacului sunt devastatoare. Un avertisment cumplit a venit din partea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acesta a tras un semnal de alarmă.

Mai exact, Mencinicopschi susţine că apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman. Astfel, ciorba făcută în casă poate deveni nocivă din cauza apei cu clor de la robinet.

Gheorghe Mencinicopschi explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanţii biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Aceşti compuşi chimici produc disfuncţii ale tiroidei şi chiar sunt incriminaţi ca agenţi cancerigeni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Distribuiti

Daca ti-a placut acest articol, da-i share , pentru ca si prietenii tai sa citeasca

Shares