News

Ciuvică pune la zid Ambasadele care s-au făcut de râs cu privire la Legile Justiției

Președintele Grupului pentru Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a taxat dur reacția deplasată a ambasadelor cu privire la Legile Justiției. Acesta arată că și în SUA numirile sunt politice iar președintele Macron deși abia venise în România și nu știa nimic despre Legile Justiției totuși s-a exprimat fără să aibă habar.

”Aș vrea să vă corectez domnule Radu Tudor, pentru că ați spus că așa ceva nu se mai întâmplă nicăieri. S-a mai întâmplat ceva așa similar, în Germania, anul trecut. În Germania, anul trecut, procurorul general a deschis un dosar împotriva, nu știu, a unui ziarist, ceva de genul ăsta. Ministrul justiției l-a sunat și i-a zis că nu e cazul să facă astfel de dosare pentru că nu e normal, procurorul general a ieșit și a zis public, m-a sunat ministrul justiției și m-a presat, nu se poate așa ceva și a doua zi ministrul justiției l-a dat afară pe procurorul general.

Păi și nimic, rezist, nimic proteste?

Absolut nimic.

loading...

Strada din Germania, ce a spus?

Absolut nimic, și-au văzut de ce au ei cu sirienii, de probleme serioase. Dar l-a dat afară efectiv. Bine, n-a fost nevoie să-l dea afară, procurorul general era aproape de vârsta de pensionare și atunci a făcut cererea de trecere la pensie. Se întâmplă.

În Statele Unite, că tot apăru astăzi, ambasada americană a dat comunicat, în Statele Unite, domnule, a venit Donald Trump la putere, câtă putere are și el acolo că e măcinat și el de tot felul de combinații similare cu asta care se întâmplă aici, după alegerile din decembrie. L-a dat afară pe procurorul general, l-a dat afară pe șeful de la FBI, normal, ambasada Statelor Unite din București, n-a protestat, n-a zis că nu se poate așa ceva.

 Mai politic decât președintele Statelor Unite nu există altceva mai politic în America decât președintele Statelor Unite care-i și șeful guvernului. N-a protestat nimeni. Veni domnul Macron, a venit domnul Macron aici, lugu-lugu, am văzut cu nevastă-sa, în fine, nu prea mă interesează, se duce la ambasadă și la ambasadă zice că nu e bine cu modificările legilor justiției.

El abia venit de câteva ore în România și urma să se urce în avion să se mai ducă pe aici prin zonă, nu știu, prin Bulgaria sau unde s-a mai dus. Credeți că știa el de legile astea? Măcar atât să nu fi făcut mișto funcționarii lui de la ambasadă de el și să-i spună, domnul Macron, ăștia vor să schimbe legile în România să refacă calea lui în Franța, că asta a făcut Tudorel Toader. 90% din propunerile astea de schimbări sunt după modelul francez”, a spus Ciuvică la Antena 3.

loading...
To Top