News

Clotilde Armand iese la RAMPĂ. Atac BRUTAL la CCR. Scut pentru Kovesi

Clotilde Armand afirmă pe Facebook, că preşedintele CCR Valer Dorneanu – are rolul de a eticheta drept „neconstituţională” orice încercare de a împiedica PSD să fure. Mai mult, ea consideră că dacă CCR are cu adevărat rolul de garant al supremației Constituției, atunci Valer Dorneanu trebuie să plece urgent de la conducere.

Chiar dacă nu spune, cel mai probabil, supărarea Clotildei provine de la decizia CCR de a o aduce pe Kovesi în fața Comsiei de anchetă a Parlamentului.

”Prietenul tău din Parlament”, președintele CCR despre dosarul Dragnea-Bombonica: ”Păi ce, asta-i corupție?” , ”Ăsta-i abuz în serviciu?” Cu alte cuvinte, de când domnul Valer Dorneanu a devenit președintele CCR, orice încercare de a împiedica Partidul Roșu să fure este neconstituțională. Dacă CCR are cu adevărat rolul de garant al supremației Constituției, atunci Valer Dorneanu trebuie să plece urgent de la conducere. Constituția României nu este Programul de Guvernare PSD-ALDE”, scrie Clotilde Armand.

loading...

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a vorbit recent într-un interviu acordat în exclusivitate pentru B1 TV, despre decizia CCR prin care procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este obligată să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 şi să furnizeze informaţiile solicitate sau să pună la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute.

Apropo de conflictele acestea, și pe noi ne deranjează și avem convingerea că multe din ele ar putea fi prevenite sau n-ar exista, dacă autoritățile publice ar lucra într-o comuniune, într-o coordonare. (…) Procuratura are niște atribuții.

Dacă Parlamentul îi solicită o relație, îi solicită să vină, procurorul poate să facă două lucruri: să se închidă în acea carapace de procuratură, ce mă întrebi tu, nu face parte de aici. Întrebarea mea, tu nu ești părticică a acelui stat de drept? Tu, când cealaltă autoritate are de rezolvat o problemă, nu poți să-i răspunzi, să-l ajuți, să-l consiliezi să rezolve acea problemă?

Putea să se ducă cel puțin. Să spună, domne, merg ca să-mi arăt bunăvoința și respectul față Parlament, autoritatea suverană, supremă a poporului”, a declarat Valer Dorneanu.

loading...
To Top