Fără precedent. Activitate din plin pentru Comisia SRI. Lista lui Dragomir este șocantă
News

Fără precedent. Activitate din plin pentru Comisia SRI. Lista lui Dragomir este șocantă

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost audiat de Comisia parlamentară comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul SRI. El a indicat Comisiei SRI un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul „culoarelor media”, urmând a aduce probe în acest sens, a precizat, marţi, preşedintele Comisiei, Claudiu Manda.

loading...

„(Dragomir, n.r.) a dat exemple de persoane politice care au fost susţinute de SRI prin media, şi anume ordine date de cei din conducerea SRI, a indicat persoana care dădea ordine, a indicat persoana politică care a beneficiat de susţinerea aceasta. Săptămâna viitoare aduce probele care susţin acest lucru”, a spus Manda, după audierea lui Dragomir.

Manda a spus că membrii Comisiei SRI au fost „şocaţi” la auzirea numelor invocate de Dragomir.

„Ne-au şocat numele. Persoana politică despre care Dragomir susţine şi va aduce probe în susţinea domniei sale că a beneficiat de susţinerea personelor şi instrumentelor pe care unii din angajaţi SRI le aveau la dispoziţie este un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. (…)Avea funcţia de preşedinte al Camerei”, a precizat Manda.

„(Dragomir, n.r.) a spus de persoane din conducerea SRI care au folosit acele culoare media despre care a făcut referire la televizor, dar spunea cum acele culoare media au fost folosite pentru a sprijini mediatic persoane politice, a dat exemplu, ne-a spus un nume. Aşteptăm la următoarea întâlnire dovezile şi probele”, a mai spus Manda.

Manda a spus că Dragomir s-a referit, în expunerea sa, la perioada 2009-2013.

loading...

El a arătat că Dragomir va fi audiat din nou săptămâna viitoare, marţi.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI.

”Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Întrebat dacă este vorba de oameni care pot influenţa, în momentul de faţă decizii ale autorităţilor statului, Dragomir a spus: ”Unele, da. Altele, nu”.

Fostul ofițer SRI a anunțat că va avea o reacție la interviul generalului Coldea din ziare.com.

„Referitor la interviul domnului Coldea, voi comenta diseară, după ora 21, pe blog. Ce pot să vă spun este un singur lucru. Eu nu am menționat ziare.com în declarațiile mele, dar dacă tot vorbeam de metadate, ziare.com s-a autodeconspirat prin acest interviu. Mai mult decât atât, referitor la acest interviu, eu mă declar deschis, în situația în care ziare.com dorește să-mi ia un interviu, le răspund. Și dacă doamna Ioana Ene Dogioiu primește aprobare”, a mai spus Dragomir.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });