News

Comisia de anchetă are o ‘strategie’ pentru demiterea lui Kovesi

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a refuzat pentru a treia oară să se prezinte la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Membrii comisiei parlamentare de anchetă pregătesc o „strategie”, a anunțat miercuri, la Antena3, Steluța Cătăniciu, deputat ALDE, fiind întrebată de ce parlamentarii întârzie scrisoarea cu întrebări pentru șefa DNA.

„Cel puțin parlamentarii PSD și ALDE și-au luat foarte în serios această calitate de membri ai comisiei parlamentare de anchetă, încă din momentul în care această comisie a fost constituită. Iar comisia are o strategie. În cadrul acestei comisii nu se iau hotărâri decât prin vot, cu majoritatea votului membrilor comisiei și parlamentarii cu experiență și oameni care sunt lipsiți de curaj. (…) Această comisie are o strategie pentru a-și atinge obiectivele”, a spus deputatul ALDE citat de Stiri pe surse.

loading...

Avocatul Aurelian Pavelescu susține că refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Comisiei Parlamentare ” reprezintă sfârşitul carierei publice a acesteia”. ”Refuzul Codruţei Kovesi de a se prezenţa în faţă Comisiei parlamentare, pentru a treia oară, reprezintă sfârşitul carierei publice a acesteia. Mai devreme sau mai târziu. Nimeni nu o mai poate apară, fără a se compromite el însuşi.

Un refuz explicit al recunoaşterii deciziei CCR este inacceptabil.Ştiu că iar vor veni unii şi vor spune, că Bogdan Chireac, că nu e obligatoriu (ceea ce este fals), că Parlamentul, Curtea Constituţională au probleme de imagine etc. Orice se poate susţine, dar nu că şeful unei instituţii publice, în mandat, se opune autorităţii celui mai înalt for al democraţiei, care exercită suveranitatea. De ce a refuzat Kovesi, din nou? Din incompetenţa şi teamă.

Psihologic, este sindromul celui care nu da socoteală la nimeni şi care abuzează: acesta, cunoscându-şi vulnerabilitatea, are temerea că altul, mai puternic decât el, îi poate aplică violenţă pe care el o aplică la alţii. Ceea ce este insuportabil, o temere copleşitoare: Kovesi şi-a imaginat că parlamentarii o vor supune unei anchete de genul căreia ea îi supune pe alţii, adică fără ieşire. Ce va face Iohannis? Potrivit noilor regulamente ale celor două Camere, dar şi deciziei CCR, şi el este susceptibil de a fi chemat în faţă unei Comisii parlamentare, că Preşedinte al României, şi este obligat să se prezinte!”, scrie Aurelian Pavelescu pe Facebook.

loading...
To Top