News

Comunicatul SRI, CRITICI DURE: E de tip sovietic. Se impune controlul averilor ofițerilor

Serviciile speciale, SRI mai ales, trebuie să cîștige increderea sau măcar indiferența populației. S-a ajuns prea departe. Serviciile sunt cam peste tot sub pretextul că ne apără de rele. Bugetele lor cresc continuu în dauna celor de la  Sănătate și Educație. Salariile și pensiile aici sunt mult peste medie și crează o mare frustrare. Controlează mult prea multe lucruri. Politic, economic, mediatic… Sunt afirmații făcute de scriitorul Stelian Tănase care a comentat pe blogul personal  comunicatul SRI cu privire la dezvăluirile lui Daniel Dragomir dar a făcut și o radiografie a Serviciului.

”Serviciile românești sunt supradimensionate, moștenitoare ale vechiului aparat represiv comunist. Mentalitatea în aparat s-a păstrat intactă. Trebuie o nouă lege de funcționare a SRI și SIE – mult mai limpede decit cea veche. Tot așa – o nouă lege a siguranței naționale, cea din 91 e proastă și e demult depășită. Mai mult încurcă, dă naștere la abuzuri. Există destule modele bune în Occident, la aliații noștri.

Trebuie făcută curătenie – afaceriștii, traficanții și consumatorii de droguri, sperțarii, eliminati. Rudele, nașii și finii la fel. Coteriile din interior anihilate. Scoși și cei amestecați în politică și jocuri de influență, cei care abuzează de statutul lor – concediati. Controlul averilor ofițerilor și capilor SRI se impune. Numărul ofițerilor SRI este mult prea mare, de vreo două ori cel puțin din cîți ar fi necesar.

loading...

Comparați cu Germania sau cu media țărilor din UE. SRI/SIE etc. trebuie aduse sub un control civil real, nu mascarada care este acum.De ce sunt atit de mulț agenti ? Pentru că serviciile nu se ocupa strict de ce ocupa un serviciu de informatii de tip occidental. Incă seamana cu unul de tip sovietic, (legea 5 1/91 era copiata de acolo cred) care are tot felul de atributii în supravegherea populației. Pe scurt, se ocupă de prea multe chestiuni fără legătura cu siguranța nationala ci mai curînd cu diverse interese financiare, personale și de putere.

Țintele lui, cum vedem din noianul de materiale apărute in spatiul public sunt numeroase- justiția, partidele, parlamentul, presa, afacerile, băncile etc. Nu e  cam mult? Cine nu e azi o țintă pentru SRI? mă întreb. Se impune un SRI profesionist, cu agenți bine pregătiți, patrioți, care se ocupa strict de culegerea de informații din zonele sensibile securității naționale. E ziua de mîine.

Acestea sunt măsurile care ar îmbunătăți climatul pentru că ar da încredere. Nu comunicatele mincinoase și insipide, nici campaniile de infrumusețare a imaginii. Pînă una alta este urgent ca psihoza despre care aminteam să fie diminuată. Atmofera aceasta apăsătoare trebuie risipită. Cine are interes să mențină această teamă? Sursa fricii – SRI este perceput ca o amenintare și e privit cu teamă. De aici aș începe”, scrie Tănase.

loading...
To Top