Contestația lui Ponta la decizia de plagiat, RESPINSĂ
News

Contestația lui Ponta la decizia de plagiat, RESPINSĂ

Contestația Victor Ponta la decizia de plagiat a fost respinsă de membrii Consiliului General al CNATDCU, iar hotărârea rămânea cea inițială că fostul premier a plagiat. Practic acum se vor demara toate procedurile pentru retragerea titlului de doctor. Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice în 2002, lucrarea fiindu-i coordonată de premierul de la acea vreme, Adrian Năstase.

Ponta a contestat, la mijlocul lunii, decizia Consiliul National de Atestare care a recomandat retragerea titlului de doctor. „Deocamdata nu pot sa iau nicio decizie. Domnul Victor Ponta a facut o contestatie pe care a inaintat-o cabinetului ministrului si UEFISCDI. Aceasta contestatie va fi evaluata, se va da un verdict. Abia dupa aceea, in functie de acest verdict al comisiei de contestatii, in calitate de ministru, voi lua decizia care e impusa de lege”, a spus atunci ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.

Specialistii care au verificat, in ultimele doua luni, teza de doctorat a lui Victor Ponta spun ca o treime din lucrare este plagiata. Comisia de lucru care a studiat teza de doctorat a lui Victor Ponta „a analizat ca teza de doctorat nu respecta standardele cercetarii stiintifice si propune retragerea titlului de doctor in drept”, se arata in raportul acesteia. Consiliul a luat in discutie aceasta recomandare si, din 35 de membri prezenti, 34 au votat pentru.ponta

loading...

Intr-o prima faza, CNATDCU a decis, in 29 iunie 2012, ca Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvant cu cuvant, iar pe 17 iulie 2012, Comisia de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti a hotarat, in unanimitate, ca este vorba de plagiat. Pe 18 iulie 2012, insa, Consiliul National de Etica a decis ca Ponta nu a plagiat.

In martie 2016, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca a trimis din nou la Ministerul Educatiei dosarul care probeaza verdictul de plagiat dat in cazul lucrarii de doctorat a lui Victor Ponta, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });