225.000 de copii români merg la culcare flămânzi. Premierul României strânge gunoaiele din Parcul Văcărești
News

225.000 de copii români merg la culcare flămânzi. Premierul României strânge gunoaiele din Parcul Văcărești

Prim-ministrul Dacian Cioloș a adunat gunoaie de pe jos în timpul unei acțiuni de ecologizare a Deltei Văcăresti, fiind însoțit de ministrul Mediului și de mai mulți oficiali din Guvern. Nimic mai frumos. Publicitatea nu îi strică nici companiei Coca Cola.

loading...

Dar parcă se plângea de timpul scurt în care nu poate realiza ce nu au făcut alții. Atunci să nu îl mai piardă cu acțiuni publicitare și îi propunem noi un subiect care se pare că nu a fost atât de important precum cel reprezentat de gunoaiele din Parcul Văcărești: 225.000 de copii din România merg la culcare flămânzi.

loading...

Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar unii chiar în sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală, arată World Vision România. declaratii bostanSituația este mult mai rea la sat, unde locuiesc 74% dintre copiii săraci ai României și unde sărăcia este citată ca principala cauză a abandonului școlar. Dincolo de aceste statistici îngrijorătoare sunt sute de mii de copii care încearcă în fiecare zi să trăiască cu senzația de foame continuă și să își ignore stomacul gol în timpul orelor de curs.

“În România rurală găsim la fiecare pas copii care parcurg, prin frig și ploaie, distanțe mari pentru a ajunge la școală. Odată ajunși la destinație, flămânzi, obosiți și înfrigurați, nu mai surprinde pe nimeni că nu se pot concentra la orele de curs sau că sunt tentaţi să renunţe”, avertiza anul acesta World Vision. Având în vedere că are cine să strângă gunoaiele puteți să vă ocupați de acești copii?

PS. Pentru cei care vor spune că suntem răutacioși, și că Cioloș a vrut sa dea un exemplu le reamintim că în România au avut loc inundații mari și atunci premierul nu a considerat că trebuie să meargă în zonele afectate să dea un impuls. Tot ca un exemplu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });