Copiii și rudele baronilor locali se pot bucura. Au la dispoziție încă 7.000 de locuințe "pentru tineri"
Life

Copiii și rudele baronilor locali se pot bucura. Au la dispoziție încă 7.000 de locuințe „pentru tineri”

Guvernul României a adoptat un proiect de lege în privinţa finanţării unui program de construcţie a circa 7.000 de locuinţe pentru tineri. România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construcţia de locuinţe pentru persoane sau familii tinere din România, destinate închirierii, potrivit proiectului trimis în Parlament. Ministerul Dezvoltării va realiza acest Proiect prin ANL, desemnată agenţie de implementare a proiectului. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani până în 2020. Măsura nu este una rea deloc, dar din păcate rezultatul va fi ca în cazul celoralte locuințe ANL: ajung la cine trebuie și pe ochi frumoși, în timp ce solicitanții de drept așteaptă cu anii, și asta în cel mai bun caz. ANLPresa a relatat numeroase cazuri în care bunăvoința unor persoane a fost cumpărată cu un imobil de la ANL, locuinte asupra cărora autoritățile locale au puterea totală. Pentru a duce la bun sfârșit această inițiativă, Guvernul ar trebui prin oamenii pe care îi are să urmărească exact unde ajung aceste locuințe, dar oare se va face acest lucru?

loading...

Proiectul se adresează românilor cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă şi vor fi selectaţi de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe. Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro,  şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });