Crin Antonescu, mesaj CLAR pentru PNL: Trebuie să meargă în continuare pe mâna…
News

Crin Antonescu, mesaj CLAR pentru PNL: Trebuie să meargă în continuare pe mâna…

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut o serie de previziuni pentru Partidul Național Liberal. El spune că PNL trebuie să meargă în continuare pe mâna lui Iohannis în alegerile prezidențiale.

loading...

„Aici, pentru mine nu există niciun dubiu (am spus-o și înainte de Congres): nu cred că PNL-ul are vreo dilemă în această privință. Cred că e destul de clar că parteneriatul cu Iohannis trebuie să continue (și chiar este o șansă foarte bună pentru PNL), dar ăsta e un lucru de principiu. În mod concret: cum se construiește, ce se întâmplă este altceva. Categoric, PNL trebuie să meargă în continuare pe mâna lui Iohannis”, a zis Antonescu.

Întrebat dacă i se pare oportun ca PNL să adopte un discurs naționalist (după cum s-au văzut deja tendințe din partea unor liberali proeminenți), Crin Antonescu nu a exclus această direcție, dar a precizat că naționalismul trebuie să fie unul „constructiv, echilibrat, deschis și fertil”.

loading...

„Fiecare partid – cu atât mai mult un partid cu anvergură națională și cu această denumire istorică de «partid național» – trebuie să aibă o atitudine care să aibă în vedere în orice interesul național, să contureze și să definească acest interes mai concret pe diferite paliere și pe diferite tematici… Nu sunt de acord cu excesele (și cred că nici nu avem de a face cu excese din partea PNL)… Cred că trebuie conturat mai bine conținutul unui naționalism (termen pe care eu nu-l resping), unui naționalism constructiv, echilibrat, deschis și fertil”, a opinat fostul președinte interimar al României.

Nu în ultimul rând, chestionat asupra oportunității unei moțiuni de cenzură pe care PNL ar putea s-o inițieze la începutul lui septembrie (imediat după debutul următoarei sesiuni parlamentare), Crin Antonescu nu a oferit un răspuns tranșant, dar și-a exprimat dezamăgirea față de activitatea executivului Mihai Tudose.

„Moțiunea de cenzură este o chestiune de tactică parlamentară și chiar nu mă pot pronunța, pentru că nu mai am elementele, nu mai sunt în viața politică. Nu cunosc în detaliu activitatea Guvernului. Este clar că PSD-ul a reușit contraperformanța ca, într-un timp foarte scurt, să dezamăgească pe foarte multe planuri, dar strict această mișcare parlamentară dacă este cazul sau nu să fie făcută, pe asta nu pot să mă pronunț”, a încheiat Antonescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });