Cristian Tudor Popescu, replică NEMILOASĂ pentru cei care îi contestă gândirea
News

Cristian Tudor Popescu, replică NEMILOASĂ pentru cei care îi contestă gândirea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spunea recent că natalitatea e condiționată de siuația economică, dar nu în sensul așteptat: cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii. El a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

loading...

 El a revenit cu explicații pe tema copiilor, după ce declarațiile făcute în urmă cu o săptămână au strânit un val de comentarii, controverse și critici în mediul online și a fost practic pus la zid.

De ce fac precizările acestea de logică și igienă a dialogului și a polemicii? Pentru că nimeni nu a comentat exact ce am spus eu. Nimeni. De la măscărici radio-tv, mămici de stripperi până la o înaltă faţă bisericească, purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice, un anume Doboş purtând numele Sfântului Francisc, numele mic. Ce spune Sfântul Francisc?

loading...

Va să zică eu poate sunt un păcătos, sunt un orb, un rătăcit care a spus nişte lucruri. Un om al Bisericii Catolice n-ar fi trebuit să răspundă în termeni catolici? Adică ai lui Dumnezeu, ai iubirii de Dumnezeu, să-mi spună: Dl Popescu greşeşte, e rătăcit, iată de ce. Îi explic eu: pentru că Dumnezeu e iubire, pentru că Iisus a spus „lăsați copiii să vină la mine”.

Încerc să-l luminez. M-aș fi așteptat la asta. Știţi ce a făcut? Un pamflet, domnule, de-ăsta de televiziune de divertisment, pe care l-a încheiat cu zicerea: Mare e grădina ta, Doamne, şi mulţi îi sar gardul.

Adică m-a făcut pe mine, prin această zicere, un ciudat, un freak, un nebun. M-a făcut sărit de pe fix, că asta înseamnă să sari gardul Grădinii lui Dumnezeu, în finalul pamfletului domniei sale, în care spunea că mama lui a fost frustrată de cel puțin patru ori, că a făcut patru copii. Pamflet la un reprezentant al Bisericii! În fine. Nu știu ce părere are Biserica Romano-Catolică de modul în care se exprimă un reprezentant al ei.

În orice caz, constat că populația României este în scădere, în vreme ce zăcămintele de prostie rămân constante şi atunci cantitatea de prostie pe cap de locuitor creşte. E un parametru, cum se făcea înainte de ’89: oţel pe cap de locuitor, beton pe cap de locuitor… Prostie pe cap de locuitor – crește!”, spune acesta.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });