News

Cristoiu, despre dezvăluirile lui Băsescu la adresa DNA – SRI

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că dezvăluirile lui Traian Băsescu pun la îndoială democrația din România ultimilor ani, în schimb, toată lumea e preocupată de soarta democraţiei din Turcia!

Băsescu a spus într-o emisiunea la România TV că un serviciu de informaţii printr-un prim adjunct şi un procuror şef al unei structuri a parchetului general îşi puseseră ţintă din şeful parchetului anti-mafia (Alina Bica) pentru simplul motiv că nu executa ordinele venite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea.

„Traian Băsescu, din motive care-mi scapă, escaladează războiul cu Codruţa Kovesi şi cu Florian Coldea, doi dintre „copiii săi politici” lansînd împotriva lor acuzaţii directe. Dezvăluirile confirmă cele susţinute de Elena Udrea din ianuarie 2015 încoace. Dezvăluirile sînt de o gravitate ieşită din comun prin punerea la îndoială a Luptei anticorupţie duse de Binomul SRI-DNA. Dezvăluirile primesc tărie prin anunţul făcut de Traian Băsescu c-a cerut să fie martor în Procesul Bica”, a precizat Cristoiu.

Ce a dezvăluit Băsescu

loading...

„Este a doua emisiune în care Alina Bica spune că a vrut să-şi prezinte demisia unui înalt demnitar. Vreau să închidem subiectul: la mine a venit, şi mi-a spus, «Dle preşedinte, doresc să-mi prezint demisia», explicîndu-mi de ce. Nu am să intru în detalii extraordinar de mari, dar mi s-a părut că se prefigura statul mafiot, adică, un serviciu de informaţii, printr-un prim-adjunct, respectiv un procuror-şef al unei structuri a Parchetului General, îşi aleseseră drept ţintă şefa unei structuri anti-mafia pentru simplul motiv că nu executa ordinele primite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea.

Şi i-am spus «fată dragă, du-te şi vezi-ţi de treabă, în statul acesta nu se poate întîmpla aşa ceva pentru că nu sîntem într-un stat mafiot în care nişte indivizi cu putere extraordinară să poată aresta pentru că vor ei, pentru că îi deranjează sau pentru că nu le execută ordinele un procuror şef al DIICOT.

Statul român nu e un stat de tip mafiot, ca tu să fii arestată pentru simplul motiv că nu te înghite şefa DNA, ca instrument al lui Coldea» Cînd am avut situaţia că trei oameni de-ai mei (Coldea, Kovesi, Livia Stanciu – n.n.), pe care I-am numit eu, au arestat alţi trei din echipa mea (Bica, Udrea, Horia Georgescu – n.n.), nu am spus că eu am promovat-o pe dna Bica sau pe Georgescu de la ANI.

Georgescu, de exemplu, spre deosebire de dna. Bica, care nu a acceptat să fie sluga SRI, şi-a găsit capătul pentru că a cerut cu insistenţă să fie anchetat dosarul de incompatibilitate al preşedintelui Iohannis, drept pentru care, tot cei doi (Kovesi & Coldea – n.n.) i-au făcut înscenarea cu ANPR, că nu ştiu ce restituiri a făcut…

Eu astăzi am tras un semnal, dar dacă instanţele nu mă cheamă ca martor pentru a restabili adevărul privind motivul pentru care Bica a fost arestată, va fi un moment cînd voi începe să vorbesc public. Statul ăsta, prin instituţiile lui, nu se poate transforma într-un stat mafiot care arestează pe cine nu îi convine…”, a spus Băsescu citat de Inpolitics.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top