Cristoiu, despre ipostazele populare ale tehnocraților: Pute de la distanţă a şiretlic de imagine
Life

Cristoiu, despre ipostazele populare ale tehnocraților: Pute de la distanţă a şiretlic de imagine

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează în ultimul editorial campania de imagine dusă de tehnocrații lui Cioloș. Ultimul act fiind cel în care ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a plecat, miercuri seara de la serviciu cu un autobuz RATB. Ministrul Pîslaru nu a fost singur, ci şi-a chemat şi colegii de echipă.

„Preocupați exclusiv de imaginea lor pe Facebook, miniștrii tehnocrați au lăsat baltă administrarea României reale. Premierul însuşi s-a complăcut în a fi surprins, în poze însoţite de uimiri în scris aplaudace, mergînd cu avionul la clasa la clasa economy, stînd la stop, strîngînd gunoaie pe post de lucrător la salubritate. Celebra Raluca Prună a făcut mare caz din refuzul de a sări la Metrou peste bară, deoarece găsise Casa închisă.

Miniştrii, preşedinţii, premierii, savanţii şi chiar schivnicii sînt şi ei oameni. În această ipostază, fiecare dintre muritori, și cei atotputernici sau cei putrezi de bogaţi, pot face gestul firesc de a merge pe jos, stînd, desigur, la stop, echivalentul la fel de omenescului dus la privată de unul singur sau la fel de omenescului rîgîit. Vorba aia de pe Internet: Oameni suntem și nimic din ceea ce e omenesc nu ne e străin. Publicitatea făcută unor astfel de momente pute de la distanţă a şiretlic de imagine: Ceva gen, deși suntem ștabi, deși suntem bogați, ducem viața voastră simplă, dictată în cazul vostru de sărăcie”, a scris jurnalistul pe cristoiublog.ro.

loading...

Acesta mai scrie că deși merge și el pe jos nu a avut niciodată în vedere să-și facă o poză și să se mândrească pe Facebook.

„Seara, cînd se închide BAR, eu îmi iau cele două geamantane pe rotile şi le zurui pînă acasă, în Nicolae Iorga. Aş putea să le car cu maşina. N-o fac. Şi nu pentru că a merge pe jos înseamnă a fi comunist, iar a merge cu maşina burghezo-moşier, ci pentru că distanţa e prea mică pentru a mai urni din loc maşina. M-aţi văzut pe mine făcînd selfie şi publicitîndu-mă pe Facebook în mîndria de a merge pe jos?!”, notat Cristoiu.

Jurnalistul mai sustine ca de la un demnitar nu se aştaepta să meargă cu autobuzul si nici să n-aibă antemergător, ci se aşatepa să rezolve problemele de administrare a României reale.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });